Situație disperată pentru creștinii din Afghanistan – ȘtiriCreștine.ro

Situație disperată pentru creștinii din Afghanistan – ȘtiriCreștine.ro

Organizaţiile de monitorizare a libertății religioase avertizează despre situația gravă în care se găsesc creștinii din Afghanistan, spunând că persecuția probabil că va crește după preluarea puterii de către talibani.

Creștinii „trăiesc cu mare teamă”, a declarat un lider al bisericii pentru organizaţia Release International din Marea Britanie.

Talibanii au preluat deja controlul asupra Kabulului, capitala Afganistanului, în weekend. Fostul preşedinte a fugit din ţară.

„Unii creştini care au lucrat pentru guvern se vor confrunta acum cu represalii și oricine identificat ca şi creștin poate fi ucis”, a raportat Release International. „Creștinii riscă să fie trădaţi, chiar și de către membrii propriilor familii”.

Talibanii, un regim islamic militant care a condus Afganistanul şi înainte de 2001, este cunoscut pentru ideologia să represivă față de femei și cetățenii de alte religii.

Chiar înainte ca talibanii să preia controlul în ultimele zile, libertatea religioasă era în pericol, talibanii controlând porţiuni mari din țară. Conform Topului Mondial al Persecuţiei, întocmit de Open Doors, Afganistanul se află pe locul 2 pe lista țărilor în care era cel mai periculos să fii creștin.

Dar cu talibanii care controlează acum guvernul de la Kabul, situația este cu atât mai gravă.

Conform International Christian Concern, estimările arată că există între 10.000 și 12.000 de creștini în Afganistan.

„Cât de mică a fost speranța pentru libertate religioasă în fostul guvern, ea s-a risipit de tot acum,” a raportat luni International Christian Concern. „Diversitatea religioasă într-un Afganistan controlat de talibani nu este posibilă”.

Conducerea talibanilor în Afganistan înainte de 2001 a fost „marcată de extremism, violență și discriminare împotriva minorităților religioase”, a spus ICC.

„Toate activitățile considerate împotriva islamului au fost monitorizate și interzise de regimul taliban, iar opresiunea femeilor a atins apogeul din toate timpurile prin aplicarea strictă de către talibani a versiunii lor a legii islamice a shariei,” a spus ICC.

International Christian Concern a îndemnat comunitatea internațională să urmărească evoluțiile drepturilor omului în Afganistan și „să țină talibanii sub control prin angajament multilateral”. Comunitatea internațională ar trebui „să protejeze persoanele cu risc, precum creștinii și alte minorități religioase”, a spus ICC.

Release International a citat luni un bărbat numit „Micah”, care a fost în contact cu creștinii din Afganistan.

„Frații și surorile noastre în Hristos ne spun cât de frică le este”, a spus Micah. „În zonele pe care talibanii le controlează acum, fetelor nu li se permite să meargă la școală, iar femeilor nu li se permite să mai părăsească casele fără un însoţitor de sex masculin.”

Creștinii din națiunea controlată de talibani riscă „să fie acuzați de apostazie”, care se pedepsește cu moartea sau închisoarea, relatează Release International. Musulmanii care se convertesc la creștinism pot fi uciși de familia lor.

Release International atrage atenţia asupra a ceea ce a numit o „rază de speranță” – emisiunile de radio creștine care se difuzează în țară.

„În locuri precum Afghanistan, biserica a trebuit să învețe să funcționeze la fel ca Biserica timpurie din Cartea Faptelor – sub amenințarea continuă de persecuție,” a declarat directorul Release International, Paul Robinson. „Biserica de azi are mai multe resurse și este mai bine echipată pentru a face față acestei provocări ca niciodată”.

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x