Pastorul sud coreean David Yonggi Cho a plecat în veșnicie – ȘtiriCreștine.ro

Pastorul sud coreean David Yonggi Cho a plecat în veșnicie – ȘtiriCreștine.ro

David Yonggi Cho pastor al celei mai mari mega-biserici din lume a murit marți dimineață, au declarat reprezentanții bisericii într-un comunicat de presă. Avea 85 de ani.

Cho este fondatorul Bisericii Yoido Full Gospel din Seul Coreea de Sud și a petrecut decenii răspândind Evanghelia în acea țară.

La momentul morții sale, Cho era sub tratament medical pentru o hemoragie cerebrală prin care a trecut în 2020.

Cho s-a născut în 1936 într-o familie budistă și a trăit în timpul războiului coreean. S-a convertit la creștinism la 17 ani, când medicii i-au spus că va muri de un caz grav de tuberculoză. Cho l-a creditat pe Dumnezeu pentru recuperarea sa „miraculoasă” din acea boală.

„Nu voi uita niciodată binecuvântarea și harul lui Dumnezeu pentru viața mea, prin care El m-a ales să fiu Slujitorul Său când eram doar un tânăr anonim cu boli pulmonare și m-a mântuit prin harul Său prin lucrarea Crucii lui Isus Hristos, astfel încât prin rugăciune să primesc înțelepciune și să predic prin inspirația Duhului Sfânt oriunde m-ar trimite el”, a scris Cho într-o declarație pe site-ul bisericii sale.

Cho a continuat slujirea cu normă întreagă și a absolvit Full College Gospel College în 1956. Doi ani mai târziu, a deschis o biserică într-un cort în Seul, care ulterior s-a transformat în Biserica Yoido Full Gospel. Biserica a devenit una dintre cele mai populare mega biserici din lume și are peste 750.000 de membri.

Yoido are peste 500 de locații în toată Coreea de Sud și a trimis mii de misionari în țări din întreaga lume, potrivit comunicatului de presă al bisericii.

„Tot ce am făcut a fost să-mi ofer viața la fel ca acel băiat care a dat cele cinci pâini și doi pești. Pur și simplu m-am ținut de visele pe care mi le-a dat Domnul și El a fost cel care a crescut Biserica Evangheliei Depline Yoido la 750.000 de membri pentru a deveni cea mai mare biserică din lume”, a spus Cho într-un comunicat.

Coreea de Sud are una dintre cele mai robuste comunități creștine din lume, iar mega-bisericile au crescut în popularitate în anii de după războiul coreean.

Cho a devenit unul dintre cei mai influenți lideri creștini din țara sa. El a scris mai multe cărți, a fondat un cotidian creștin și a înființat o organizație umanitară.

Soția lui Cho a murit în februarie anul acesta. Ei lasă în urmă pe cei trei fii ai lor.

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x