Pe urmele Apostolului Pavel – Episodul 5: Corint – ȘtiriCreștine.ro

Pe urmele Apostolului Pavel – Episodul 5: Corint – ȘtiriCreștine.ro

Ruins of ancient temple in Corinth, Greece – archaeological site

Din episodul de astăzi aflăm cum era Corintul în vremea Apostolului Pavel și cum se face că aici a putut să stea mai mult decât în orice altă cetate din Macedonia.
Un aspect interesant prezentat în acest material este faptul că, atât în Thesaloniki, cât și în Corint, sunt evidențe clare ca Pavel și-a câștigat existența cu propriile mâini, îndemnându-i și pe creștinii din aceste biserici să facă la fel. La prima vedere pare ciudat ca un mare învățat, crescut la picioarele lui Gamaliel, să aibă o astfel de meserie, însă, aflăm că la vremea respectivă acest lucru nu a surprins pe nimeni. Educația superioară pe vremea Apostolului Pavel era complementară învățării unei meserii, întrucât îndemnul rabinic „cine nu îl învață pe fiul sau o meserie, îl învață să fie hoț” era parte din instrucțiunile universale în  familiile ebraice.

Mai multe detalii istorice despre Corint și contextul întâmplărilor relatate în cartea Faptele Apostolilor găsim în materialul de astăzi, acesta fiind, de altfel, și ultimul episod al video-seriei documentare.

Originea articolului: ȘtiriCreștine.ro

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x