Sunt teroriștii musulmani cu adevărat musulmani? – ȘtiriCreștine.ro

Sunt teroriștii musulmani cu adevărat musulmani? – ȘtiriCreștine.ro

Unul dintre cele mai dificile lucruri pe care occidentalii le aud din partea musulmanilor sau adepților islamului este noțiunea că Islamul este o religie a păcii. Motivul pentru care acest lucru este dificil este că vedem știrile despre grupări teroriste ca ISIS, vedem cum jurnaliștii occidentali sunt decapitați; și nu doar occidentalii – teroriștii sunt extrem de violenți și cu conaționalii lor. Vedem creștini care sunt forțați să-și părăsească casele, sunt persecutați, amenințați cu moartea – chiar omorâți. Ne aducem aminte de atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001 și nenumărate alte atacuri de o violență ieșită din comun, care nu sunt pașnice nici pe departe.

Indivizii care revendică aceste atacuri nu roșesc deloc când pretind că sunt musulmani. Își vor apăra cauza și vor susține că ei sunt mai fideli adevăratului Islam decât musulmanii moderați. Așa că este o întrebare legitimă pe care occidentalii și-o pun: este Islamul o religie a păcii?

Ceea ce trebuie să ne amintim, în ciuda a ceea ce se prezintă în mass-media, e faptul că Islamul nu e unitar, iar musulmanii nu sunt un singur popor. Există o mare diversitate înăuntrul acestei religii. Majoritatea musulmanilor au venit în țările dezvoltate din aceleași motive ca restul imigranților, având aceleași dorințe și ambiții. Își doresc un viitor mai bun pentru copiii lor, sănătate și bunăstare. Își doresc ca ei să aibă posibilitatea de a studia la școli bune, își doresc oportunități economice, cartiere frumoase și liniștite. Se aseamănă cu restul imigranților în aceste privințe.

Musulmanii moderați, cei pe care îi întâlnim zi de zi, nu sunt adepți ai jihadului sau teroriști. Pentru ei, Islamul este o religie a păcii. Aceștia înțeleg mult mai diferit acele texte referitoare la jihad sau anumite paragrafe din Coran comparativ cu islamiștii radicali.

Problema este că musulmanii extremiști își vor susține acțiunile cu acele texte sacre. În acest sens, nu putem pretinde că Islamul este o religie a păcii. Nu putem accepta argumentul că un bărbat care își învârte sabia amenințător, decapitând un necombatant acționează drept și pacifist.

În măsura în care musulmanii își justifică asemenea acțiuni cu pasaje din Coran și istoria religiei lor, ne vedem obligați să respingem noțiunea că Islamul este o religie a păcii, în acești termeni.

Thabiti Anyabwile, DesiringGod

Originea articolului: ȘtiriCreștine.ro

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x