Oamenii – probleme sau posibilități? – ȘtiriCreștine.ro

Oamenii – probleme sau posibilități? – ȘtiriCreștine.ro

„Afacerile ar fi mult mai ușoare – dacă nu ar fi oamenii.” Ați auzit vreodată acest lucru sau v-ați gândit la acest lucru? Dacă da, nu sunteți singuri, deoarece majoritatea problemelor cu care ne confruntăm în viață și la locul de muncă au ceva de-a face cu oamenii. Cu toate acestea, eliminarea oamenilor nu este în mod evident o opțiune – și de ce am vrea oare acest lucru?

Max DePree, autor și director, a scris: „Oamenii sunt inima și sufletul a tot ceea ce contează. Fără oameni, nu este nevoie de lideri. Liderii pot decide să se preocupe în primul rând de bunuri… sau pot merge dincolo de acest lucru și pot valorifica oportunitatea de a lăsa o moștenire care oferă un sens mai mare, mai multă provocare și mai multă bucurie în viața celor pe care liderii îi ajută.”

O companie ar putea fi concentrată pe produse, dar are nevoie de oameni care să proiecteze și să realizeze aceste produse. Dacă o companie este specializată în servicii, are de asemenea nevoie de oameni care să  ofere aceste lucruri. Fiecare dintre indivizii cu care lucrăm în fiecare zi este unic, cu puncte forte și puncte slabe, personalități și capricii, dar nu am putea face nimic fără ei.

După cum  DePree a afirmat, decât să ne plângem de problemele pe care oamenii le pot prezenta, am fi înțelepți ca mai de grabă să analizăm în permanență modul în care putem profita de oportunități pentru a lăsa o moștenire durabilă prin ei. Ajutându-i să descopere o semnificație și o bucurie mai mare în viața lor cu ajutorul muncii, putem face o diferență profundă, nu numai în viața lor, ci și în viața tuturor celor din jur.

Cum putem face acest lucru? Cum ne putem asigura că atenția noastră principală este asupra oamenilor cu care lucrăm și pentru care avem responsabilitate? Biblia ne oferă câteva principii solide de urmat:

Urmăriți cu atenție. Așa cum un fermier sârguincios încearcă să protejeze bunăstarea animalelor care îi generează mijloacele de trai, cei cu autoritate ar trebui să urmărească cu atenție modul în care oamenii din staff-ul lor trăiesc. „Îngrijeşte bine de oile tale şi ia seama la turmele tale! Căci nicio bogăţie nu ţine veşnic şi nici cununa nu rămâne pe vecie. După ce se ridică fânul, se arată verdeaţa nouă, şi ierburile de pe munţi sunt strânse. Mieii sunt pentru îmbrăcăminte şi ţapii, pentru plata ogorului; laptele caprelor ţi-ajunge pentru hrana ta, a casei tale şi pentru întreţinerea slujnicelor tale…” (Proverbe 27: 23-27).

Tratează-i pe ceilalți așa cum ai vrea să fii tratat. Când întrebăm: „Cum ar trebui să îi conduc pe ceilalți?”, o întrebare mai bună pe care să ne-o adresăm ar putea fi: „Cum aș vrea  ca ei să mă îndrume pe mine, dacă am face schimb de locuri?” „Ce voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel.” (Luca 6:31).

Puneți oamenii pe primul loc. Putem deveni cu ușurință consumați de obiective și ținte, de  „punctul de rentabilitate”. Însă pentru ca lucrătorii să aibă performanțe maxime trebuie să știe că sunt îngrijiți și apreciați. „Nu faceţi nimic din duh de ceartă sau din slavă deşartă; ci, în smerenie, fiecare să privească pe altul mai presus de el însuşi. Fiecare din voi să se uite nu la foloasele lui, ci şi la foloasele altora.” (Filipeni 2: 3-4).

Oferiți un exemplu slujind. În multe medii de lucru este de așteptat ca personalul să servească „șeful”, dar unul dintre cei mai mari factori motivanți este demonstrarea faptului că cel cu autoritate este dispus să îi slujească pe cei care lucrează pentru el. „Pentru că nici Fiul omului n-a venit să I se slujească, ci El să slujească şi să-Şi dea viaţa ca răscumpărare pentru mulţi.” (Matei 20:28).

Articol scris de Robert J. Tamasy

Originea articolului: ȘtiriCreștine.ro

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x