În ciuda violențelor islamice, biserica din Uganda crește

Statul Islamic a revendicat marți două atacuri sinucigașe din capitala Ugandei, Kampala.

Exploziile, care au avut loc în apropierea unei secții de poliție și in fața clădirii parlamentului, au ucis cel puțin trei persoane și au rănit peste 30.

Autoritățile cred că atacurile au fost coordonate de Forțele Democratice Aliate (ADF), un grup rebel islamist afiliat ISIS.

Corespondentul internațional principal al CBN News, Gary Lane, spune că teroriștii islamici luptă pentru a câștiga controlul în regiune.

„Ei și-au dorit asta încă de când Idi Amin a fost la putere în anii 1970. Era un dictator musulman care le-a dat tot ce și-au dorit. Își doresc acele zile înapoi”, explică Lane.

Actualul președinte al Ugandei, Yoweri Museveni, este creștin și se află la putere de 35 de ani. Lane spune că aceste grupuri islamice ar dori să-l înlăture de la conducerea țării pentru a putea prelua controlul asupra guvernului.

Museveni a anunţat marţi că 81 de suspecţi care au legătură cu dublul atentat au fost arestaţi.

Într-o declarație, el a cerut țării să fie în alertă din cauza șirului de atacuri cu bombe din ultimele săptămâni.

„Pe lângă vânarea teroriştilor, strategia de vigilenţă (alertă) contribuie la minimizarea pagubelor”, a spus Museveni. „Prin urmare, publicul ar trebui să fie vigilenți, in special în autogări, hoteluri, biserici, moschei, piețe, si alte locuri aglomerate”.

Potrivit CBN News, creștinii din întreaga țara sunt vizați de gruparea teroristă.

Extremiștii musulmani din estul Ugandei au ucis luna trecută un pastor creștin în vârstă de 58 de ani, după ce acesta a refuzat să închidă biserica ce se afla lângă moscheea lor.

Pastorul Stephen Lugwire din localitatea Bunangwe din districtul Namutumba a fost atacat violent în timp ce își îngrijea oile.

Potrivit Morning Star News, fiica lui Lugwire era cu el in momentul atacului, aceasta a spus că bărbații erau inarmati cu cuțite lungi și diferite obiecte contondente.

Lane spune că, în ciuda violenței din partea ISIS, biserica crește. „Mulți oameni vin la Hristos în Uganda și trebuie să ne rugăm pentru ei… ca cei noi să aibă o credință puternică în Domnul”, spune el.

Lane îi încurajează pe credincioși să nu se roage doar pentru Uganda, ci și pentru alte „puncte fierbinți” din Africa, inclusiv Somalia, Etiopia și Sudan.

0 0 votes
Article Rating

ALTE FILME CREȘTINE

Aventurile Pilgrimului

O alegorie a vieții unui credincios într-o călătorie din Orașul Distrugerii către Orașul Ceresc. 0 0 votes Article Rating

Cerul există

Bazat pe o poveste adevărată despre un tată dintr-un oraș mic, care trebuie să găsească curajul și convingerea de a împărtăși cu restul lumii experiența

Plin de măreție

Urmează pe Maria din Nazaret în ultimele zile pământești, ajutându-i pe Biserica primară să-și recapete întâlnirea inițială cu Domnul. 0 0 votes Article Rating

David și Goliat

La intersecția a două mari imperii antice, un simplu păstor numit David se transformă într-un războinic puternic și ia un uriaș teribil. Una dintre cele

Polycarp

O tânără fată slave, Anna, este salvată și adoptată de creștini în Smyrna secolului al II-lea și se împrietenește cu episcopul lor vârstnic, Polycarp. Așa

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x