Mana de luni: Cultivarea unei atitudini recunoscătoare

Mana de luni: Cultivarea unei atitudini recunoscătoare

Celebrarea anuală americană a Zilei Recunoștinței are loc mai târziu în această săptămână. Aceasta a devenit una dintre sărbătorile mele preferate pentru că știu că, așa cum obișnuia să spună autorul și vorbitorul Zig Ziglar, „Atitudinea determină altitudinea”, iar o atitudine de recunoștință ne determină bucuria. Recunoștința și mulțumirea merg mână în mână.

Atât de mulți oameni par supărați și nemulțumiți în aceste zile, departe de a manifesta atitudinea recunoscătoare pe care o cere această sărbătoare, dar doar cu puțin efort putem cu toții să găsim mai multe motive de mulțumire. Iata cateva dintre motivele mele:

  • Sunt mulțumitor că minunata mea soție și partener de afaceri mi-a fost alături în ultimii 50 de ani.
  • Sunt recunoscător părinților care m-au iubit și care s-au iubit unul pe altul și au făcut tot ceea ce era necesar pentru a-mi oferi o educație de primă clasă, nu doar prin școala la care m-au dat, ci și prin multe activități extracurriculare.
  • Sunt recunoscător pentru toți prietenii pe care i-am întâlnit la diverse activități și în căutările mele. Aici sunt incluși prietenii mei de la fotografie, prietenii de la muzică, prietenii de la Camera de Comerț și, în mod special, prietenii mei de la biserică, alături de care împărtășesc dragostea lui Dumnezeu și o relație cu Isus.
  • Sunt recunoscător pentru darul muzicii. În viața multor oameni muzica nu reprezintă o parte importantă, dar sunt fericit și recunoscător că ea a fost în  viața mea.
  • Sunt fericit că am reușit să cultiv un „ochi bun”, că pot vedea rapid când ceva arată bine și când nu. Aceasta este o abilitate învățată, care mi-a permis să-mi câștig existența ca fotograf și ca designer atunci când a fost nevoie.
  • Sunt recunoscător să locuiesc într-un loc în care au loc schimbări meteorologice și fiecare zi se poate transforma într-o aventură – cu căldură/frig, ploaie/soare, sau zăpadă și lapoviță – dar și pentru că în majoritatea zilelor, vremea este perfectă. Temperatura „obișnuită” în statul meu natal din Kansas este de 70 de grade F, dar nu există „zile obișnuite”.
  • Sunt recunoscător de fiecare dată când telefonul sună și cineva îmi spune despre o fotografie  veche care necesită  restaurare, deoarece restaurarea foto este una dintre specialitățile mele.
  • Sunt recunoscător  pentru că am instrumente și dispozitive minunate pe care le pot folosi pentru fotografie, muzică, computere și în alte scopuri, realizate de companii pe care le respect – care mă  ajută la îmbunătățirea vieții personale dar și a celorlalți profesioniști creativi.

Pentru ce anume sunteți recunoscator? Citind Scripturile am descoperit că despre mulțumire se spun multe lucruri. Pentru a vă veni în ajutor în pregătirea unui moment de mulțumire vă ofer doar două exemple despre ceea ce Biblia spune despre mulțumire – și de ce ar trebui să mulțumim:

Ar trebui să fim recunoscători pentru tot ceea ce este Dumnezeu și pentru tot ceea ce a făcut El

Dumnezeul Creator a făcut posibil tot ceea ce este menționat mai sus. Merită să fie recunoscut și lăudat pentru asta.

Să ştiţi că Domnul este Dumnezeu! El ne-a făcut, ai Lui suntem: noi suntem poporul Lui şi turma păşunii Lui. Intraţi cu laude pe porţile Lui, intraţi cu cântări în curţile Lui! Lăudaţi-L şi binecuvântaţi-I Numele! Căci Domnul este bun; bunătatea Lui ţine în veci şi credincioşia Lui, din neam în neam.” (Psalmul 100:3-5).

Trebuie să fim recunoscători pentru toate lucrurile

Nu este un lucru neobișnuit să simțim recunoștință atunci când lucrurile din viața noastră merg bine, dar chiar și  vremurile grele și dificile  ne pot oferi motive de mulțumire – chiar dacă doar privind retrospectiv.

Bucuraţi-vă întotdeauna…Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile, căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi.” (1 Tesaloniceni 5:16, 18).

Jim Mathis

Originea articolului: ȘtiriCreștine.ro

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x