Miercurea Roșie îi onorează pe creștinii persecutați

Fiind luminată în roșul martirilor, Bazilica Sf. Mihail a susținut din nou creștinii persecutați – una dintre zecile de catedrale din întreaga lume iluminate pentru Miercurea Roșie.

Evenimentul a început să ia amploare de când a fost inaugurat în Brazilia în 2015, a declarat directorul executiv Aid to the Church in Need – Canada, Marie-Claude Lalonde, fundația pontificală care sponsorizează Săptămâna Roșie.

„De fapt, crește. Avem din ce în ce mai mulți oameni care participă. Vedem asta atât în Canada, cât și în altă parte”, a declarat Lalonde pentru The Catholic Register.

Pentru prima dată, pe lista locurilor din acest an, colorate în lumina roșie care arată susținerea față de creștinii persecutați, includea cupola Oratoriului Sf. Iosif din Montreal.

Puțin peste jumătate din populația lumii trăiește în 26 de țări care suferă încălcări intense ale libertății religioase, conform Raportului 2021 privind libertatea religioasă al Aid to the Church in Need. Creștinii, cea mai întâlnită religie din lume, suferă cel mai mare număr de încălcări ale drepturilor religioase din lume, Societatea Internațională pentru Drepturile Omului, cu sediul la Frankfurt, raportând în 2009 că 80% dintre actele de persecuție religioasă din lume vizează creștinii.

În Toronto și în toată Canada, catolicii au putut folosi sistemul de sponsorizare a refugiaților pentru a oferi miilor de creștini și altor familii din minorități religioase șansa de a-și trăi viața fără persecuție, a declarat directorul Oficiului pentru Refugiați al Arhiepiscopiei Toronto, diaconul Rudy Ovcjak, oamenilor adunați la catedrala „Sfântul Mihail” pentru o slujba sponsorizată de Aid to the Church in Need.

Situația globală necesită acte concrete de iubire față de aproape, a spus diaconul.

Evenimentele de Miercurea Roșie sunt mai mult decât simbolice, a subliniat Lalonde.

„Când vorbim cu creștinii persecutați, ei simt adesea că au fost abandonați de restul lumii – că oamenii au uitat de dificultățile lor”, a spus ea.

Participarea oficială a Canadei la Miercurea Roșie a inclus catedralele din Montreal și Toronto, Oratoriul Sf. Iosif, Altarul Maicii Domnului din Cap din Trois Rivieres, Que., Ambasada Ungariei din Ottawa și seminarul major din Montreal. Dar participarea neoficială depășește cu mult lista oficială, a spus Lalonde.

0 0 votes
Article Rating

ALTE FILME CREȘTINE

Șapte zile de necrezut

Povestea inimii despre modul în care o prietenie puțin probabilă, dar puternică, scântește o săptămână de transformare a tânărului care schimbă viața. Jucătorul de golf

Salvarea lui Dumnezeu

Omul condamnat, Rev. Armstrong revine în cartierul său, un bărbat schimbat care dorește să preia biserica veche a tatălui său. Cartierul este greu și plin

A doua șansă

Ethan Jenkins (Michael W. Smith) și Jake Sanders (introducând Jeff Obafemi Carr) sunt ambii păstori pasionați care se închină aceluiași Dumnezeu din aceeași carte –

Polycarp

O tânără fată slave, Anna, este salvată și adoptată de creștini în Smyrna secolului al II-lea și se împrietenește cu episcopul lor vârstnic, Polycarp. Așa

Plin de măreție

Urmează pe Maria din Nazaret în ultimele zile pământești, ajutându-i pe Biserica primară să-și recapete întâlnirea inițială cu Domnul. 0 0 votes Article Rating

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x