Protest la Islamabad după respingerea proiectului de lege pentru protejarea minorităților religioase

Protest la Islamabad după respingerea proiectului de lege pentru protejarea minorităților religioase

Pe 13 octombrie, Comisia Parlamentară pentru Convertiri Forțate a respins un proiect de lege anti-convertire care a vizat protejarea minorităților religioase, sub pretextul că este împotriva islamului.

În semn de protest împotriva acestei decizii, la Islamabad a fost organizată o demonstrație pașnică, sâmbătă, 13 noiembrie, de către Rwadari Tehreek, o mișcare socială care promovează toleranța religioasă în Pakistan.

 

Samson Salamat, președintele grupului Rwadari Tehreek, a declarat în cadrul manifestației următoarele: „comunitățile religioase minoritare sunt profund întristate și dezamăgite de respingerea legii care interzice convertirea forțată”. El consideră că neadoptarea acestei legi demonstrează încă o dată că strigătele comunităților minoritare sunt ignorate.

„Ne-am adunat în capitală pentru a atrage atenția parlamentului, oficialilor guvernamentali, instituțiilor și autorităților relevante asupra faptului că elementele criminale continuă să opereze cu impunitate prin răpiri, violuri și căsătorii forțate atât a fetelor creștine cât și hinduse, în special în Sindh și Punjab”, a declarat acesta.

Samson Salamat a reamintit, de asemenea, urgența „de a pune capăt acestei încălcări grave a drepturilor omului printr-o legislație adecvată, precum și cu mecanisme concrete de implementare înainte de a fi prea târziu”.

Asia News relatează că la manifestație au participat oameni de diferite credințe, cerând guvernului să acționeze pentru protecția minorităților religioase și denunțând eșecul sistemului juridic pakistanez de a face dreptate victimelor.

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x