Administrația Biden criticată pentru eliminarea Nigeriei de pe lista țărilor în care se încalcă libertatea religioasă

Organismele de supraveghere a libertății religioase critică administrația Biden pentru că a scos Nigeria de pe o listă anuală a țărilor în care libertatea religioasă este încălcată în mod sistematic, acuzând că aceasta (administrația Biden) neagă realitatea și este motivată exclusiv de interese politice externe.

În discuție este lista anuală publicată de Departamentul de Stat care examinează statutul libertății religioase în fiecare țară din lume și care le desemnează pe cele care încalcă acest drept într-un mod violent, catalogându-le „țări cu preocupare deosebită”, ceea ce înseamnă că se fac vinovate de „încălcări deosebit de grave ale drepturilor si libertăților religioase.”

Nigeria a fost considerată „o țară cu preocupare deosebită” (CPC) în rapoartele Departamentului de Stat din 2019 și 2020. Cu toate acestea a fost eliminată din raportul pe 2021, care a fost lansat săptămâna trecută. Raportul anual este cerut conform unei legi din 1998.

Comisia SUA pentru Libertatea Religioasă Internațională (USCIRF), un grup bipartizan care face recomandări Departamentului de Stat, a cerut din 2009 includerea Nigeriei ca „țară cu preocupare deosebită”.

Grupurile creștine și organizațiile de supraveghere a libertății religioase au criticat excluderea Nigeriei, spunând că mii de creștini au fost uciși în timp ce forțele de securitate ale țării au refuzat să-i protejeze.

„Ignorarea acestui semnal este o negare a realității care indică faptul că SUA intenționează să-și urmărească interesele politice în Africa de Vest printr-o alianță cu elita de securitate a Nigeriei, în detrimentul creștinilor și a altor victime ale violenței religioase pe scară largă, în special în regiunea predominant creștină a țării”, a declarat John Eibner, președintele Christian Solidarity International (CSI).

Criticii au remarcat că raportul a fost lansat cu puțin timp înainte ca Blinken să  viziteze Nigeria.

„Grupările Boko Haram şi Fulani au ucis mii de creştini, inclusiv 31 care au fost măcelăriți pe 26 septembrie, iar alte câteva milioane de creștini au fost strămutate. Creștinii sunt sub atac!”, au declarat surse din cadrul grupului CSI.

Eibner i-a scris secretarului de stat Antony Blinken pe 17 noiembrie, afirmând că președintele nigerian Muhammadu Buhari este „incapabil sau nu dorește să-și îndeplinească responsabilitatea cea mai de bază – asigurarea securității cetățenilor săi împotriva violenței”. În plus, Eibner a menționat că forțele de securitate nigeriene l-au reținut pe jurnalistul Luka Binniyat după ce acesta a criticat guvernul cu privire la problema libertății religioase.

0 0 votes
Article Rating

ALTE FILME CREȘTINE

Miracole din Cer

Bazat pe povestea incredibilă a familiei Beam. Când Christy (Jennifer Garner) descoperă fiica ei de 10 ani, Anna (Kylie Rogers) are o boală rară, incurabilă,

Plin de măreție

Urmează pe Maria din Nazaret în ultimele zile pământești, ajutându-i pe Biserica primară să-și recapete întâlnirea inițială cu Domnul. 0 0 votes Article Rating

Povestea nașterii lui Isus

O dramă care se concentrează asupra perioadei din viața lui Maria și a lui Iosif, unde au călătorit la Betleem pentru nașterea lui Isus. 0

Șapte zile de necrezut

Povestea inimii despre modul în care o prietenie puțin probabilă, dar puternică, scântește o săptămână de transformare a tânărului care schimbă viața. Jucătorul de golf

Polycarp

O tânără fată slave, Anna, este salvată și adoptată de creștini în Smyrna secolului al II-lea și se împrietenește cu episcopul lor vârstnic, Polycarp. Așa

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x