Grup budist din Coreea de Sud consideră cântecele de Crăciun o „armă mortală”

Grup budist din Coreea de Sud consideră cântecele de Crăciun o „armă mortală”

O asociație budistă din Coreea de Sud este nemulțumită de decizia Seulului de a subvenționa difuzarea cântecelor de Crăciun în săptămânile următoare, demarând chiar un proces pentru a împiedica guvernul să folosească bugetul pentru campania de colinde.

Legile privind drepturile de autor au fost întărite atât de tare în Coreea de Sud încât cântecele de Crăciun dispar în timpul lunilor festive. Ca răspuns, Ministerul Culturii, Sportului și Turismului a alocat recent 1 miliard de woni (850.000 USD) pentru a încuraja posturile de radio comerciale și spațiile publice – inclusiv centrele comerciale, cafenelele și restaurantele – să difuzeze colinde în următoarele câteva săptămâni.

Potrivit UCA News, ministerul s-a asociat cu Arhiepiscopia Catolică din Seul, Consiliul Național al Bisericilor din Coreea și Bisericile Creștine Unite din Coreea, precum și cu furnizorii de servicii muzicale pentru a promova colinde pe tot parcursul lunii decembrie.

Programul sponsorizat de stat nu este însă bine primit de toată lumea. Asociația Ordinelor Budiste Coreene a anunțat pe 2 decembrie, printr-o declarație, decizia de a da în judecată guvernul.

„Ministerul Culturii, Sportului și Turismului, care ar trebui să fie corect și imparțial în politicile referitoare la religie, conduce un proiect misionar creștin cu pretenția de a mângâia oamenii. Dacă melodiile creștine, de care unii oameni sunt deranjați, sunt redate continuu în mass-media, se transformă într-o armă mortală. Nu este altceva decât poluare(fonica)”, se arata în declarație.

Ministerul a răspuns plângerii spunând că nu a favorizat nicio religie, ci caută mai degrabă să promoveze spiritul festiv al sfârșitului de an.

În timp ce o ușoară majoritate a sud-coreenilor nu au nicio religie, creștinismul și budismul sunt cele două religii predominante în țara din Asia de Est. Președintele Moon Jae-In fiind un catolic practicant.

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x