Italia: O dieceză a prezentat scuze după ce episcopul le-ar fi spus mai multor copii că Moş Crăciun nu există

Italia: O dieceză a prezentat scuze după ce episcopul le-ar fi spus mai multor copii că Moş Crăciun nu există

O dieceză romano-catolică din Sicilia le-a prezentat scuze părinţilor după ce episcopul său i-ar fi spus unui grup de copii că Moş Crăciun nu există, relatează bbc.com.

La un eveniment religios de săptămâna trecută, episcopul Antonio Stagliano le-a spus copiilor şi că ţinuta lui Moş Crăciun a fost aleasă de Coca-Cola pentru publicitate.

Comentariile episcopului i-au înfuriat pe părinţi.

Într-un mesaj în care se prezentau scuze, Alesasandro Paolino, de la dieceza Noto, a precizat că episcopul a încercat de fapt să sublinieze adevăratul înţeles al Crăciunului. El a menţionat că episcopul a vrut să sublinieze povestea Sfântului Nicolae care reprezintă inspiraţia pentru Moş Crăciun.

“În primul rând, în numele episcopului, îmi exprim tristeţea pentru această declaraţie, care i-a dezamăgit pe cei mici, şi vreau să precizez că intenţiile monseniorului Sagliano au fost cu totul diferite”, a precizat Paolino, adăugând că episcopul a vrut să îi facă pe copii să reflecteze înţelesul Crăciunului.

Într-un interviu pentru La Repubblica, episcopul a declarat că nu le-a spus copiilor că Moş Crăciun nu există, însă a a fost necesar să se facă o distincţie între “ce este real şi ce nu este real”. “Un fapt real a ieşit la suprafaţă, Crăciunul nu le mai aparţine creştinilor. Atmosfera de Crăciun, cu lumini şi shopping, a luat locul Crăciunului”, a adăugat el.

Originea articolului: Info Crestin

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x