„Pașaportul verde” devine obligatoriu pentru a putea merge la Biserică în Grecia

„Pașaportul verde” devine obligatoriu pentru a putea merge la Biserică în Grecia

Începând cu data de 29 noiembrie, Creștinii greci, majoritatea ortodocși foarte religioși, trebuie să prezinte dovada vaccinării, un test COVID negativ sau dovada imunizării naturale de fiecare dată când doresc să intre într-o Biserică, premierul elen, Kyriakos Mitsotakis declarând că „persoanele care lucrează sau fac voluntariat în Biserici nu au nici capacitatea și nici puterea de a asigura binele colectiv”.

Regula, care a intrat în vigoare duminică, face parte dintr-o gamă mai largă de restricții, care include interzicerea persoanelor nevaccinate în spații închise, inclusiv restaurante, cinematografe, muzee și săli de sport, chiar dacă sunt testate negative pentru coronavirus.

Într-o țară în care nu există o separare clară între Biserică și Stat, prim-ministrul face totuși distincție între rolurile religioase și cele medicale. „Poziția fermă a Bisericii noastre este că alegerea vaccinării nu este o chestiune de bună-credință sau de mărturisire, ci un obiect al științei medicale și un act de responsabilitate individuală și socială”, transmite CBN News.

Guvernul elen a luat multe alte măsuri în ceea ce privește accesul în spațiile închise. Scopul este ca Grecia „să aibă anul acesta un Crăciun mai bun decât anul trecut”, asigură Kyriakos Mitsotakis, citat de Politico EU. El insistă în mod regulat asupra populației să se vaccineze într-un număr cât mai mare.

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x