Viorel Iuga: Nu vă temeți!

Viorel Iuga: Nu vă temeți!

„Nu vă temeţi!”, „Nu vă îngrijoraţi!”, „Nu vă înspăimântaţi!” și „Nu vă frământaţi mintea!”

Ce cuvinte pline de mângâiere și cât de necesare sunt în aceste zile! Spre bucuria noastră, datorită Întrupării Domnului Isus Cristos, toate expresiile amintite, și multe altele similare, sunt adevărate și actuale.

Astăzi Îl sărbătorim pe Domnul Isus Cristos, pe Fiul lui Dumnezeu, pe Cel care, în ascultare de Tatăl, a venit în lumea noastră pentru a plăti răscumpărarea noastră. Astăzi, privind mai atent la iubirea Lui, la smerirea Lui și la sacrificiul Lui, Îi suntem mulțumitori Domnului pentru ceea ce s-a întâmplat în trecut, la Betleem, și pentru tot ce s-a întâmplat după aceea.

Conștienți că Domnul Isus Cristos a venit să aducă Vestea Bună tuturor oamenilor, vă îndemnăm să nu o țineți doar pentru voi. Folosiți metode vechi și noi și faceți în așa fel ca, prin vorbirea și prin acțiunile voastre, Mesajul iubirii divine să ajungă la cât mai mulți. Cu toate că Lumina a venit în Lume, încă sunt mulți oameni care stau în întuneric. Chiar dacă Adevărul a fost exprimat cu claritate, încă sunt mulți semeni în robia minciunii. Deși Mântuitorul a adus libertatea, mulți semeni sunt încă robi ai păcatului, ai lui Satan.

Conform deciziei și poruncii Celui născut în Betleem, Celui care, spune Pavel, a fost omorât „din pricina fărădelegilor noastre, și a înviat din pricină că am fost socotiţi neprihăniţi”, responsabilitatea transmiterii Adevărului ne revine nouă. Să ne bucurăm deci de ceea ce am primit în Cristos, dar să ne implicăm și în ajutorarea altora. Cerul încă mai are locuri pentru mulți cetățeni români.

Inspirați din modelul Mariei, să strângem și noi Cuvântul în inimă, pentru a medita la el și pentru a-l împărtăși cu semenii. La fel ca păstorii de lângă Betleem, oamenii generației noastre trebuie să audă clar și răspicat că venirea Fiului lui Dumnezeu în lumea noastră a făcut și face posibilă împăcarea noastră cu Tatăl și așezarea noastră sub protecția, călăuzirea și îngrijirea Bunului Păstor.

Da, numai bunătatea lui Dumnezeu ne-a adus iarăși în sărbătoare. Să Îi mulțumim pentru aceasta, să ne bucurăm de familie, de frați și de surori, de viață, de sănătate și, mai ales, de mântuire. Pentru că nu o merităm, să prețuim vremea de har, să folosim corect investiția Domnului în noi. Apoi, în puterea Duhului Sfânt, să mărturisim cât mai multora adevărul ce nu poate fi schimbat: datorită Celui care a venit în lumea noastră prin Maria, avem asigurate salvarea, slujirea, sfințirea și glorificarea.

Să primim și astăzi binecuvântarea divină, să o prețuim și să o transmitem și altora. Isus Cristos, Mântuitorul și Mirele nostru drag, merită toată iubirea, dedicarea și slujirea noastră!

Viorel Iuga
Președintele Uniunii Baptiste din România

Originea articolului: ȘtiriCreștine.ro

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x