Afganistanul devine țara în care creștinii sunt cel mai persecutați

Afganistanul devine țara în care creștinii sunt cel mai persecutați

Indexul Mondial de Persecuție a Creștinilor din 2022 a fost lansat în urma cu câteva zile. Acesta ne oferă un cadru al războiului spiritual din țările cele mai restrictive în ceea ce privește Evanghelia.

Afganistan și Coreea de Nord în top

Cele două țări au stat ani de zile una lângă alta în topul țărilor în care creștinii sunt cei mai persecutați. După preluarea puterii de către talibani, Afganistanul a devenit locul în care creștinii suferă cele mai multe persecuții, luând astfel locul Coreei de Nord, acum pe locul  2, după ce 20 de ani a fost în fruntea clasamentului. Situația creștinilor nu s-a îmbunătățit în țara lui Kim Jong-un, ci persecuția s-a înăsprit în Afganistan!

Situația minorității creștine din Afganistan s-a degradat dramatic: bărbații creștini sunt considerați păgâni, trădători ai islamului, și se confruntă cu o moarte aproape sigură dacă le este descoperită credința. În ceea ce le privește pe femei sau pe fetele tinere, ele pot scăpa de moarte, dar riscă să fie forțate să se căsătorească cu tineri luptători talibani care le iau ca pradă de război. Adesea ele cad victime ale violurilor sau traficului.

Luptătorii talibani în vânează activ pe creștini, mergând din ușă în ușă pentru a-i găsi. Din acest motiv un număr tot mai mare de creștini caută adăpost în zonele rurale sau în lagărele de refugiați din țările vecine.

Victoria talibanilor din Afganistan mai are o consecință grava: încurajează și alte grupuri jihadiste să preia puterea în alte părți ale lumii.

Peste 360 ​​de milioane de creștini suferă un nivel ridicat de persecuție

Potrivit Global Christian Persecution Index, peste 360 ​​de milioane de creștini sunt puternic persecutați și discriminați din cauza credinței lor. Este o creștere cu 20 de milioane față de anul trecut, aceasta însemnând 1 din 7 creștini. Anul 2021 a înregistrat cele mai înalte niveluri de persecuție de când a fost înființat Indexul în urmă cu 29 de ani.

Cele mai semnificative creșteri ale persecuției

Mai multe țări au înregistrat o creștere bruscă a nivelului de persecuție. În Qatar, țara de pe locul 18 (anul trecut fiind clasat pe locul 29) și gazda Cupei Mondiale FIFA 2022, cei care se convertesc la creștinism sunt deosebit de expuși. În Indonezia, aflată pe locul 28 (anul trecut pe locul 47), creștinii au fost victimele a 2 atacuri în Sulawesi Central și a unui atac cu bombă în Makassar. În Myanmar, locul 12 (locul 18 în 2021), armata a atacat biserici și sate creștine, provocând exilul a peste 200.000 de oameni.

Violența în continuă creștere

Numărul creștinilor uciși pentru credința lor a crescut de la 4.761 de cazuri înregistrate în Indexul Mondial din 2021, la 5.898, in 2022. Africa Subsahariană, în special Nigeria, deține majoritatea acestor crime.

Numărul total de biserici atacate a crescut de la 4.488 de cazuri înregistrate în Indexul din 2021 la 5.110 în cel din 2022. Cât despre detenții și arestări, acestea au crescut cu 44% într-un an, ajungând la 6.175, dintre care 1.315 doar în India.

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x