China la un pas de a elimina numerarul, lucru care duce la o supraveghere totală a Guvernului

China la un pas de a elimina numerarul, lucru care duce la o supraveghere totală a Guvernului

Chinezii au fost primii din lume care au inventat banii de hârtie în secolul al VII-lea.

Acum, după 1.400 de ani, China este din nou pe punctul de a crea o nouă formă de monedă guvernamentală despre care unii spun că ar putea reprezenta o amenințare economică serioasă pentru America și Occident.

„Nu e vorba despre criptomonedele despre care se vorbeste în ultimul timp, nu sunt așa-numitele monede stabile ci vorbim despre moneda fizică națională a unei țări dar reprezentată într-o formă digitală”, a declarat Erik Bethel, fostul director executiv al Băncii Mondiale în SUA.

Bethel spune că, în timp ce lumea se concentrează pe criptomonede private precum Bitcoin, Beijingul este ocupat să construiască o versiune digitală a propriei monede, Yuanul, cunoscut și sub numele de Renminbi, pentru a-și putea controla mai ușor cetățenii și, în cele din urmă, să amenințe dominația dolarului american.

„Au creat aproape toate elementele de bază necesare care vor permite monedei digitale a băncii centrale să înflorească”, a declarat Bethel pentru CBN News.

Yaya Fanusie, un fost analist economic și de combatere a terorismului în CIA, spune că scopul Chinei este să înlocuiască numerarul cu o monedă digitală controlată de banca centrală a guvernului comunist.

„Reprezentanții Chinei au spus de ceva vreme că se așteaptă să fie o societate fără numerar în viitor, așa că au venit cu ideea ca bancnotele si monedele sa fie scoase din uz, astfel oamenii vor folosi moneda digitală”, a spus Yaya Fanusie, acum membru senior la Centrul pentru o Nouă Securitate Americană.

Acea monedă digitală va fi emisă și de banca guvernamentală, permițând ceea ce congresmanul Michael McCaul, principalul republican din Comisia pentru Afaceri Externe a Camerei, „numește un acces fără precedent la tranzacțiile financiare ale oamenilor.”

„Acest lucru le va oferi date în timp real despre modul în care oamenii cheltuiesc fiecare cent”, a declarat reprezentantul McCaul pentru CBN News.

Asta înseamnă că, dacă sunteți un activist pentru drepturile omului de exemplu, sau un creștin, autoritățile pot folosi această nouă tehnologie pentru a vă pedepsi dacă vă implicați în activități pe care le consideră antiguvernamentale.

În luna decembrie 2021, guvernul comunist a anunțat că va distribui cetățenilor săi primele monede digitale în valoare de peste 6 milioane de dolari, ca parte a unei serii de teste în întreaga țară.

Primul test începe la Beijing, permițând rezidenților de acolo să folosească două aplicații bancare guvernamentale pentru a efectua plăți digitale.

China intenționează apoi să lanseze „marele val” de monede digitale în perioada Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing 2022.

Acum că cel mai mare regim autoritar din lume a lansat moneda digitală suverană, prima de felul acesta, Mike Waltz (R-FL), își face griji că Beijingul va folosi această formă de plată pentru a evita sancțiunile economice.

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x