Instanța din China menține o pedeapsă de 7 ani de închisoare pentru vânzarea de cărți creștine

Instanța din China menține o pedeapsă de 7 ani de închisoare pentru vânzarea de cărți creștine

Mass-media occidentală și mai multe ONG-urile au protestat împotriva unei sentințe în primă instanță din septembrie 2020. Curtea de apel a confirmat însă că Chen trebuie să rămână în închisoare.

Pe 27 septembrie 2020, Chen Yu, proprietarul librăriei „Wheat Bookstore” din Taizhou, provincia Zhejiang, a fost acuzat de „operațiune comercială ilegală” pentru vânzarea de cărți creștine, condamnat la 7 ani de închisoare și amendat cu 200.000 de yuani de către Tribunalul orașului Linhai.

Familia și tovarății săi de credință au aflat cu tristețe acum că decizia a fost confirmată la apel.

Chen Yu, care folosea uneori și pseudonimul Zhang Mai pe rețelele de socializare, era o persoană populară printre creștinii din Zhejiang și nu numai. Avea clienți în Henan, Shandong și alte provincii chineze. Activitatea lui nu i-a adus niciun fel de probleme, asta până în septembrie 2019, când a fost arestat.

La proces, procurorul a susținut că a vândut peste 20.000 de Biblii și cărți creștine și că la sediul său au fost găsite și distruse 12.684 de cărți.

Se pare că ceea ce a înfuriat poliția a fost că a vândut mii de cărți scrise de pastorul Wang Yi, de la Early Rain Covenant Church din Chengdu, care a fost condamnat la nouă ani de închisoare în 2019. Nu întâmplător, chiar în perioada când a avut loc procesul împotriva pastorului Wang Yi  a fost și librarul Chen Yu arestat.

Procurorul a caracterizat operațiunea de vânzare de cărți a lui Chen drept o „conspirație anti-chineză”, deoarece unele dintre Bibliile și cărțile pe care le-a vândut au fost tipărite în Taiwan și în Statele Unite și a susținut că Chen avea peste 10.000 de clienți.

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x