Mana de luni: V-ați dorit vreodată să fiți diferit?

Mana de luni: V-ați dorit vreodată să fiți diferit?

CBMC INTERNATIONAL

Comparația este un joc periculos. Pentru că suntem cu toții unici. Unii oameni au abilități și trăsături pe care ne-am dori să le avem. V-ar surprinde să descoperiți că aceiași oameni sunt invidioși pe abilitățile și trăsăturile pe care le aveți? Dar presupun că este normal să ne dorim să fim diferiți – știu că eu am făcut asta.

Îmi amintesc, de exemplu, de vremurile în care mi-am dorit să fiu mai înalt. Sau de momentele în care mi-am dorit să am o memorie mai bună. Unii oameni ar putea dori să aibă alți membri în familie sau ca experiențele lor de familie să fie diferite. V-ați dori ca autocontrolul dumneavoastră să fie mai mare, astfel încât să nu mai repetați același comportament limitativ și/sau distructiv? Eu am pierdut socoteala de câte ori mi-am  dorit să nu mai fac aceleași greșeli.

În această dimineață,  pe când citeam dintr-un devoțional zilnic numit ISUS NE CHEAMĂ, am văzut acest verset:

Dar, mai degrabă, cine eşti tu, omule, ca să răspunzi împotriva lui Dumnezeu? Nu cumva vasul de lut va zice celui ce l-a făcut: „Pentru ce m-ai făcut aşa?”Nu este olarul stăpân pe lutul lui ca, din aceeaşi frământătură de lut, să facă un vas pentru o întrebuinţare de cinste şi un alt vas pentru o întrebuinţare de ocară?” (Romani 9:20-21).

Apoi, mi-am reamintit cât de mult har mi-a oferit Dumnezeu – privilegiul Lui nelimitat, necondiționat și nemeritat – și de cât har am în continuare nevoie în fiecare zi. Am citit următoarele gânduri  scrise de regretatul Henry Blackaby, autorul excelentului studiu biblic, Experimentându-L pe Dumnezeu.  El a început prin citarea unui pasaj pe care l-am citit de multe ori:

Căci, pe aceia pe care i-a cunoscut mai dinainte, i-a şi hotărât mai dinainte să fie asemenea chipului Fiului Său, pentru ca El să fie Cel Întâi Născut dintre mai mulţi fraţi. Şi pe aceia pe care i-a hotărât mai dinainte, i-a şi chemat, şi pe aceia pe care i-a chemat, i-a şi socotit neprihăniţi, iar pe aceia pe care i-a socotit neprihăniţi, i-a şi proslăvit” (Romani 8:29-30).

Chiar dacă uneori ne-am dori să fim diferiți, fiecare dintre noi este un produs al planului perfect, divin al lui Dumnezeu. Felul în care suntem – și cine suntem – nu este o greșeală.

Blackaby a continuat să detalieze ce înseamnă acest lucru: „Viața ta face parte din planul măreț al lui Dumnezeu. Dumnezeu te-a cunoscut și a avut un plan pentru viața ta încă dinaintea începutului timpului. El știa totul despre tine chiar înainte de a te fi născut.” Apoi a citat un verset care continuă să mă uimească, Ieremia 1:5,

Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale te cunoşteam şi mai înainte ca să fi ieşit tu din pântecele ei, Eu te pusesem deoparte…”.

„Dumnezeu a hotărât dinainte că vei deveni ca Fiul Său. Viața ta are, așadar, un destin. Hristos este modelul pe baza căruia Tatăl îți construiește viața. Ai menirea de a avea o relație cu Tatăl, relație care este la fel de intimă ca și relația dintre Isus și Tatăl (Ioan 17:21). Fiecare eveniment pe care El îl permite în viața ta este conceput pentru a te face mai asemănător cu Hristos.”

“Chemarea lui Dumnezeu a venit când te-a invitat să te alături Lui în acest proces! Chemarea Lui a fost extrem de personală, concepută special pentru răspunsul tău. Ce minunat este  să realizezi că, într-un anumit moment al istoriei, Dumnezeul cel atotputernic ți-a vorbit personal și te-a invitat să devii copilul Său!”

Indiferent care ar fi meseria noastră – director executiv, manager, supervizor, vânzător, meșter, educator, muzician, inginer, avocat, medic, dezvoltator, tehnician sau altă profesie – reprezentăm mult mai mult decât tipul de muncă pe care noi îl facem. După cum Romani 8:29 declară, noi suntem predestinați de Dumnezeu „să fim asemenea chipului Fiului Său”, Isus Hristos. Mai mult decât orice, Dumnezeu dorește ca atunci când oamenii privesc la noi ei să-L vadă pe Hristos. Și faptul că suntem diferiți este modul în care El permite oamenilor să-L vadă în moduri diferite.

Autor: Ken Korkow

Originea articolului: ȘtiriCreștine.ro

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x