O tânără familie creștină rezistă în ciuda persecuției din Nepal

O tânără familie creștină rezistă în ciuda persecuției din Nepal

Un tânăr tată din Nepal înfruntă din plin opoziția hindusă la creștinism – a fost lăsat fără fiul său nou-născut iar el și soția lui au rămas fără adăpost timp de aproape doi ani.

Pawan s-a mutat la părinții lui după nașterea fiului său, însă în martie 2020 aceștia i-au spus lui și soției sale fie să participe la ritualuri hinduse, fie să părăsească casa aflată în districtul Bhaktapur din centrul Nepalului.

„Am încercat din greu să-i convingem să renunțe la pretențiile lor, dar nu ne-au lăsat să stăm”, a declarat Pawan, în vârstă de 26 de ani, pentru Morning Star News. „Au păstrat pe fiul nostru nou-născut și ne-au dat afară din casă.”

Părinții lui au insistat că dacă participă la slujbele de închinare creștină atunci trebuie să participe și la ritualurile hinduse, precum consumarea hranei oferite numeroșilor zei ai hinduismului. Refuzând să mănânce alimentele oferite în prealabil zeilor, soția lui a devenit atât de slăbită încât a avut dificultăți în a oferi lapte matern pentru bebelușul lor.

„Au trecut multe zile în care am avut de mâncare doar o masă pe zi, iar soția mea, care alăpta copilul, a devenit tot mai slabă”, a spus Pawan. „A suferit în tăcere, temându-se că dacă mi s-ar fi plâns s-ar putea ajunge la o ceartă aprinsă cu părinții mei.”

Muncind din greu, dar câștigând puțin, Pawan a rămas fidel credinței sale, deși depindea economic de părinți săi, ostili creștinismului.

„Când am refuzat să acceptăm mâncarea oferită zeităților”, a spus el, „părinții mei ne-au insultat, întrebând: „La ce bine v-a făcut să urmați pe Hristos? Copilul vostru continuă să se îmbolnăvească. Ce face Isus al tău? De ce nu-ți protejează El copilul?”

Tensiunile au crescut și mai mult după ce fratele său mai mic și-a pus și el credința în Hristos.

„Atât mama, cât și tatăl meu m-au acuzat în mod fals de vrăjitorie pentru a-mi atrage fratele la credința mea”, a spus Pawan. „Eu i-am împărtășit doar Evanghelia, nu l-am forțat niciodată și nici nu am rostit niciun cuvânt ademenitor pentru a-l face creștin. A fost propria lui decizie.”

După ce părinții lui i-au dat afară pe Pawan și pe soția lui din casa lor, cuplul a rămas cu prietenii câteva zile înainte de a se refugia într-un adăpost de lângă o biserică.

„După o luptă intensă, am putut să ne recuperăm și fiul nostru pe care l-am adus să stea cu noi”, a spus Pawan.

Nepal, a cărei populație este hindusă în proporție de 83,3% conform Joshua Project, are o populație creștină în creștere, deși evanghelizarea este interzisă prin Constituția Nepalului din septembrie 2015.

ÎMPREUNĂ LA GREU

Pawan și soția sa Srijana nu erau străini de persecuție atunci când s-au întâlnit, deoarece ostilitatea părinților ei față de credință i-a adus împreună.

Provenind dintr-o familie ce aparține unei caste superioare de preoți hinduși, soția sa Srijana a devenit în secret creștină pe când era adolescentă. Ea se mutase pentru a studia să fie asistentă medicală înainte de a le dezvălui credința ei.

„Din ziua în care a sunat acasă și i-a informat că este creștină, părinții ei nu au precupețit nici un efort ca să o hărțuiască. Primul lucru pe care l-au făcut a fost să-i scoată numele de pe lista de burse pentru studiile ei de asistentă medicală. În acest fel ea nu mai avea bani și trebuia să se întoarcă acasă la părinții ei.”

Apoi au încercat să o căsătorească cu o rudă de două ori mai în vârstă decât ea și să o trimită în străinătate, a spus Pawan.

„Părinții ei o umileau într-un limbaj extrem de vulgar și, uneori, o băteau pentru a o reduce la tăcere”, a spus el pentru Morning Star News. „Asta a durat zile întregi, iar viitorul mire s-a grăbit să se căsătorească.”

Pawan lucra în acel moment la un hotel din Dubai, Emiratele Arabe Unite. El și Srijana s-au alăturat aceluiași grup creștin de pe Facebook când a primit cererea ei disperată de ajutor într-un mesaj trimis în noiembrie 2018.

Nunta lui Srijana era peste câteva zile. Simțind că trebuie să fie salvată, Pawan le-a cerut unor prieteni să ajute, dar niciunul nu a fost dispus să confrunte părinții fetei. În schimb, prietenii lui s-au oferit să aranjeze ca el să ajungă repede cu avionul în Nepal.

„Am zburat imediat în Nepal, am mers la casa lui Srijana și am fugit cu ea în India”, a spus Pawan. „Nu aveam altă opțiune. Ne-ar fi ucis și pe ea și pe mine mai mult ca sigur dacă am mai fi stat prin preajmă.”

Un prieten a găzduit-o pe Srijana în siguranță printre femeile din casa lui din Darjeeling, statul Bengalul de Vest, în timp ce Pawan a lucrat tot felul de slujbe ciudate pentru a asigura traiul familiei.

În octombrie 2019, Pawan a primit un mesaj de la un prieten că părinții lui Srijana îi căutau și că au făcut chiar plângere împotriva lui la poliția din Makhuanpur.

„Aveau conexiuni cu politicieni extremiști hinduși și făceau planuri pentru a ne prinde”, a spus el pentru Morning Star News. „Atunci, Srijana și cu mine am decis să ne căsătorim și să ne mutăm înapoi în Nepal.”

Ei au mers la un oficiu de căsătorii din Kathmandu și au semnat actele pe 8 noiembrie 2019, a spus el.

Astfel, ei s-au căsătorit în secret într-un birou al oficiului stării civile, fără nicio sărbătoare.

„A trebuit să stăm ascunși timp de un an”, a spus Pawan. „Nu ne-a fost nimeni aproape în timpul nașterii copilului nostru. Am trecut prin multe lupte, dar Dumnezeu a adus bucurie în viețile noastre prin copilul nostru.”

Mutarea cu părinții lui a părut o idee bună pentru că ar fi primit ajutor la îngrijirea copilului – până când au fost dați afară din cauza credinței lor. Pawan a spus că este bucuros că fratele său a venit la credință în acest scurt timp și că continuă să se roage ca părinții lui să-L cunoască pe Hristos.

Tânăra familie a reușit să suppraviețuiască, în timp ce Pawan lucrează orice găsește de muncă, iar membrii bisericii îi ajută să aibă grijă de micuțul lor. Pawan plănuiește să caute de lucru în străinătate.

„Încă trăim în frică. Dacă socrii mei află unde suntem, ar putea să vină peste noi oricând.”

Nepal s-a clasat pe locul 34 în Topul Mondial al Persecuției 2021 întocmit de Open Doors cu cele 50 de țări în care este cel mai dificil să fii creștin. Prin incriminarea convertirilor, Nepalul a încălcat libertatea fundamentală de religie sau credință garantată nu doar de constituția sa, ci și de mai multe convenții internaționale, potrivit Alliance Defending Freedom, care se angajează să susțină în justiție libertatea religioasă.

„Aceste legi definite vag sunt adesea abuzate pentru a hărțui minoritățile”, potrivit unui comunicat de presă ADF. „În timp ce constituția Indiei este foarte clară în ceea ce privește protejarea libertății religioase, constituția Nepalului interzice încercarea de convertire religioasă. În același timp, Nepalul este semnatar al Pactului Internațional cu privire la Drepturile Civile și Politice, un tratat internațional care protejează în mod explicit libertatea de religie și de exprimare.”

Originea articolului: ȘtiriCreștine.ro

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x