Timotei Stoica: „Cuvântul – o candelă pentru picioarele mele”

Timotei Stoica: „Cuvântul - o candelă pentru picioarele mele”

„Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele și o lumină pe cărarea mea.” (Psalmul 119:105)

Duminica trecută am avut parte de o surpriză foarte plăcută. O soră din biserica din Pătrăuți a recitat întreg Psalmul 119. Pe când îl recita, gândul mi s-a oprit asupra acestui verset. În cursul zilei de ieri, gândurile mi s-au dus de multe ori la acest verset. Azi dimineață m-am trezit cu acest verset în minte.

Ce frumos descrie psalmistul importanța Cuvântului lui Dumnezeu pentru viața de zi cu zi. Comparația cu lumina care vine din candelă nu este una întâmplătoare. Putea folosi comparația cu lumina care vine de la soare în toiul unei zile caniculare de vară, însă n-a făcut-o. A preferat să folosească comparația cu candela. După cum spuneam, nu cred c-a făcut-o la voia întâmplării, ci avea un scop bine stabilit în minte.

Oare care să fi fost acela? Iată un răspuns posibil: Cuvântul lui Dumnezeu este ca o candelă pentru picioarele noastre, nu ca un reflector, ca un far sau ca lumina soarelui din timpul zilei. Cu alte cuvinte, nu putem vedea kilometri înainte, însă putem vedea la următorul pas. Iar lucrul acesta ar trebui să ne dea de gândit. Dumnezeu vrea să fim dependenți de El mereu, la fiecare pas, nu din kilometru în kilometru.

Lui Iosua, Dumnezeu îi spune: „Cartea aceasta a Legii să nu se depărteze de gura ta; cugetă asupra ei zi și noapte, căutând să faci tot ce este scris în ea, căci atunci vei izbândi în toate lucrările tale și atunci vei lucra cu înțelepciune.”

Principiul este simplu: Vrei să ai parte de călăuzirea lui Dumnezeu? Vino la Cuvânt. Vrei să umbli călăuzit de El? Rămâi în Cuvânt. Nu te îndepărta de Cuvântul lui Dumnezeu. Chiar și după ce l-ai citit, meditează asupra lui și roagă-te lui Dumnezeu să-ți arate cum să-l poți împlini în viața ta și cere-I și puterea necesară de a o face.

O viață călăuzită de Dumnezeu este o viață trăită în lumina Cuvântului Său. Iar Cuvântul Său ne luminează la fiecare pas pe care îl facem.

Domnul să ne ajute să rămânem în Cuvântul Său și să-l prețuim cu adevărat!

Timotei Stoica

Originea articolului: ȘtiriCreștine.ro

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x