Un politician creștin din Indonezia riscă închisoarea după ce a fost acuzat de „discurs instigator la ură”

Un politician creștin din Indonezia riscă închisoarea după ce a fost acuzat de „discurs instigator la ură”

Un politician creștin indonezian ar putea face până la 10 ani de închisoare pentru comentarii jignitoare împotriva islamului pe care le-a scris pe Twitter.

Ferdinand Hutahaean, un politician al Partidului Democrat, a fost arestat pe 10 ianuarie, după ce postarea sa din 4 ianuarie a fost raportată poliției de către două persoane.

Tweet-ul său spune: „Păcat că Dumnezeul tău este atât de slab încât trebuie apărat. Dumnezeul meu este uimitor, El este totul. El este întotdeauna apărătorul meu și nu are nevoie să fie apărat.”

Deși Hutahaean și-a cerut scuze ulterior, spunând că mesajul său a fost un dialog imaginar între inima și mintea sa și nu are nimic de-a face cu un anumit grup sau o anumită religie, Agenția de Investigații Criminale a Poliției Naționale l-a numit pe Ferdinand Hutahaean suspect într-un discurs instigator la ură și l-au reținut imediat, după câteva ore de anchetă.

El va fi ținut la Centrul de Detenție al Sediului Poliției pentru următoarele 20 de zile pentru a se asigura că nu scapă sau nu distruge probe. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare.

Secretarul general al Consiliului Regional al Corpului Absolvenților din Asociația Studenților Islamici (MW Kahmi) Jaya, M. Amin, aplaudă acțiunea rapidă a poliției în arestarea lui Hutahaean. El a spus: „Nu vă bateți joc de etnie, religie, rasă și relații intergrupuri (SARA). Mai mult decât atât, numele lui Allah cu siguranță nu trebuie batjocorit. Trebuie să avem grijă unii de alții în mijlocul pluralității acestei națiuni pe care o iubim atât de mult. Diferitele religii sunt obligate să se respecte reciproc.”

Hutahaean se alătură listei altor creștini arestați și reținuți recent pentru că au insultat islamul pe rețelele de socializare. În Indonezia, țară cu majoritate musulmană, non-musulmanii sunt vizați și adesea acuzați de blasfemie, în timp ce musulmanii care comit infracțiuni similare împotriva creștinilor sau chiar împotriva islamului, nu primesc aproape nicio pedeapsă pentru acțiunile lor.

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x