Sorin Cigher: Adevărul aruncat la chiuvetă

Sorin Cigher: Adevărul aruncat la chiuvetă

Cine este credincios în cele mai mici lucruri este credincios și în cele mari; și cine este nedrept în cele mai mici lucruri este nedrept și în cele mari. (Luc.16:10)
Deci, dacă n-ați fost credincioși în bogățiile nedrepte, cine vă va încredința adevăratele bogății? (Luc.16:11)

Sunt cuvintele Mântuitorului nostru, de luat în seamă cu maximă responsabilitate!

Mă tot întreb cum pot dormi noaptea cei care știu ce au făcut, care au fentat sistemul și se laudă în spațiul public, pe deasupra, că au reușit să folosească ,,măgărușul” altuia… Unii se cuibăresc în spatele unor fapte mici, nevinovate, folosindu-se de Cuvânt, ca pretext, pentru a-și ascunde duplicitatea, nedreptatea și superficialitatea. Mă irită tot mai mult acțiunile unora care, după ce că au mințit sistemul, se și laudă cu acțiunile josnice, ascunse, pe care le-au făcut, bravează ca mari eroi creștini, dar sunt o rușine pentru Biserica Domnului. Îi respect pe cei care au luat poziție și au personalitate, nu lucrează după presiunea grupului și nici nu se lasă influențați de cineva, ci pe cont propriu iau decizia și și-o asumă!

Sunt frații mei cei care au acceptat vaccinul, în aceași măsură sunt tot frații mei și cei care au refuzat, din considerente personale sau medicale, respect decizia fiecăruia! Mă întreb, în ce categorie pot fi incluși cei care au aruncat, de bună voie, la gunoi, la chiuvetă, adevărul? Știu că cei mai dibaci la șmecherii sunt cei cu mintea odihnită…, din păcate sunt așa numiții frați evlavioși care par spirituali, dar sunt gata să arunce totul pe canal…, inclusiv realitatea și adevărul care îi deranjează!

Mă întristez când văd zâmbetul zeflemitor al celor care îți transmit: i-am fentat din nou, sunt istet, știu să mă descurc… Nu am nimic cu ei, dar cum rămâne cu conștiința, știind ce au făcut? Cum rămâne cu integritatea ascunsă, cu caracterul?

Cred că ar trebui să fie un moment al cercetării, al recunoașterii, al pocăinței personale. Poate îți este greu să faci public păcatul tău, dar cred că poți, în inima ta, între tine și El, să îți mărturisești „păcățelul” pe care îl consideri nesemnificativ și să te confrunți cu Adevărul. Nu rămâne nimic ascuns, nimic nedescoperit, plata va fi mare, rușinea va fi de nesuportat!

Oprește-te, lasă Cuvântul să despice măduva interiorului tău și să taie toate minciunile transmise cu nonșalanță. Lasă-te de matrapazlâcurile pe care le consideri corecte! Lasă măgărușii în altă parte, acolo unde au fost lăsați de stăpân (cred că știți povestea cu măgărușul altuia… Cineva și-a publicat minciuna, falsitatea, în spațiul public, crezând că este admirat și apreciat de lume, considerat isteț, dar nu este decât un mincinos profesionist). Nu vă folosiți de toate metodele inventate sub diferite pretexte, pe care le aveți la îndemână, pentru a scăpa și a vă atinge scopul firesc. Lăsați-L pe Duhul Sfânt să vă confrunte și lăsați-vă conduși de Evanghelia Adevărului. Mă rog să beneficiați de har, de pocăință, toți cei care ați păcălit sistemul, cumpărând o minciună, v-ați folosit de uși de scăpare ilegale, iar dacă ați fi dați în vileag, v-ați rușina în fața Adevărului suprem. Fiți curați la suflet, plătiți prețul și nu vă compromiteți. Nu împrumutați certificatele pentru a vă da drept alții. Nu vă înjosiți și nu vă pătați conștiința! Dacă refuzați vaccinul, suportați consecințele, respectați legea și nu forțați intrările magazinelor, ale mallurilor, ale restaurantelor! Dacă ați acceptat vaccinul, păstrați pentru voi aceasta, este intimitatea pe care o respect și nu îmi permit să dau lecții. Vă respect alegerea, nu vă condamn!

Adevărul să primeze pentru că minciuna are picioare scurte și consecințele vor fi pe măsură!

Sorin Cigher, 
Pastorul Bisericii  Baptiste „Sion” Sibiu

Originea articolului: ȘtiriCreștine.ro

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x