Proiectul ProUcraina: Inimi deschise și mâini întinse pentru frații ucrainieni

Proiectul ProUcraina: Inimi deschise și mâini întinse pentru frații ucrainieni

Fundația Elpis din Dej a răspuns unei provocări în Ucraina, după ce s-au auzit primele împușcături în zona de Est a țării. Atunci, în 2014, a luat ființă proiectul ProUcraina și mii de oameni au fost sprijiniți cu haine, medicamente, alimente, fântâni forate, reconstrucția bisericilor, a caselor, etc. Atunci foarte mulți conaționali au răspuns pozitiv și implicarea a fost mare: multe lacrimi șterse, multe zâmbete readuse pe fețele semenilor noștri, mulți oameni au găsit pacea cu Dumnezeu în mijlocul luptelor și obuzelor de deasupra caselor lor. Războiul ruso-ucrainian era abia la început.

Ucraina se află din nou într-o situație mult mai gravă, mult mai periculoasă. A început războiul sângeros și durerea și îngrijorarea se aud până peste graniță, printre zgomote de explozii și bubuituri! Refugiați peste tot, panică, dezorientare, lipsă de perspectivă, lacrimi, inimi frânte, despărțiri ale părinților de copiii lor, obligați să îmbrace haina militară, neștiind dacă vreodată se vor întoarece acasă (dar și casele sunt locuri nesigure, nimeni nu garantează dacă mai rămân zidurile în picioare).

Realitatea războiului ne face să nu trecem cu indiferență pe lângă nevoile lor. Ne dorim să le împărtășim durerea și vrem să avem mâini întinse și inimi deschise pentru frații noștri ucrainieni. Am auzit toți strigătul inimilor îndurerate și vrem să privim cu ochii dragostei lui Hristos spre frații noștri.

Membrii echipei ProUcraina s-au întânit de urgență pentru a veni în sprijinul celor din Ucraina și a face ceva concret pentru ei. ProUcraina are reprezentanți în Ucraina, unii chiar din zona de Est a Ucrainei, oameni care cunosc de la fața locului nevoile refugiaților. Sunt voluntari dedicați semenilor și cu jertfă au făcut și vor face lucrarea de sprijinire a refugiaților lor.

Ca echipă, ne-am propus următoarele proiecte pentru această etapă:

  • Să adunăm fonduri în bani pentru a le oferi celor din Ucraina: hrană, medicamente, transport din zona de conflict într-o zonă mai sigură, cazare, lenjerie de pat, saltele, etc. Toate fondurile vor fi adunate în contul ProUcraina și distribuite atent, după nevoi, de către echipă (donațiile vor fi trimise integral pentru a acoperi nevoile lor). Acolo există grupul de legătură care va prelua fondurile și se va ocupa exclusiv de distribuirea lor, după nevoi și bine cumpănite, după analizarea tuturor situațiilor reale de pe terenul de luptă.
  • Să pregătim locuri de cazare pentru familiile de refugiați care vor trece granița în România și vor să se stabilească în țara noastră pentru o vreme, asigurându-le cazare, hrană, îmbrăcăminte etc.
    Vom avea date precise oferite de echipa din Ucraina cu privire la numărul refugiaților care solicită cazare, dar și potențialul de cazare din România.
  • Să promovăm proiectul de sprijinire a refugiaților pe toate canalele media, prin toate mijloacele pe care le avem la îndemână, astfel ca împreună să putem să ne atingem obiectivul și să fim solidari față de semenii noștri aflați în mari nevoi.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru oportunitatea de a sprijini refugiații in Ucraina!
Cu drag, echipa ProUcraina

Conturi FUNDAȚIA ELPIS PROUCRAINA
RON – RO65BTRLRONCRT0037695403
EUR – RO42BTRLEURCRT0037695402
USD – RO46BTRLUSDCRT0037695402

Despre Fundatia Elpis:

Fundația Elpis a fost fondată în iunie 1999, cu 8 voluntari și fără resurse financiare. Cu motivație spirituală și credințe înalte că Dumnezeu este capabil să facă lucruri puternice folosind multe sau puține lucruri, dacă suntem dispuși să ne slujim în mod dezinteresat aproapele.

  • Viziune: o comunitate puternică și responsabilă implicată în sprijinirea membrilor săi

  • Misiune : îmbunătățirea calității vieții oamenilor (copii, adulți și vârstnici) prin furnizarea de servicii de calitate.

  • Valori : evaluarea fiecărei persoane fără discriminare de orice fel, moralitate creștină, transparență și onestitate în ceea ce facem, cooperare și spirit de echipă, profesionalism.

Printre domeniile de misiunile ale Fundației Elpis se numără Proiectul ProUcraina, Vladeasa Elpis Center, TUMI (The Urban Ministry Institute) și patru Cercuri Misionare în România.

Membri: Sorin Cigher, Dan Suciu, Adi Ban, Alin Faur, Ilie Sorițău, Ștefan Iluțan, Ciprian Benețe, Viorel Ile, Ian Pidoima, Cornel Jităreanu

 

Originea articolului: ȘtiriCreștine.ro

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x