NIGERIA | Peste 50 de creștini au fost uciși iar un preot a fost răpit

NIGERIA | Peste 50 de creștini au fost uciși iar un preot a fost răpit

Mai multe știri triste vin din Nigeria după ce păstorii Fulani au atacat din nou. De data aceasta au ucis 50 de creștini și au răpit un preot catolic.

Potrivit Morning Star News, pe 24 martie, mai multe atacuri au avut loc în 10 comunități din regiunea Giwa din statul Kaduna. Majoritatea locuitorilor din zonele afectate sunt creștini.

Locuitorii spun că păstorii au luat aproape 100 de prizonieri și au incendiat o clădire a unei biserici.

„De asemenea, au ars case, magazine și au ucis animale”, a declarat pentru Morning Star Nuhu Musa, un locuitor din sat . „Aceste atacuri au au continuat până în dimineața zilei de vineri, 25 martie. Atacatorii nu au permis ca trupurile celor omorâți să fie îngropate, ci au deschis focul asupra celor care s-au întors în sat pentru a organiza servicii funerare”. Musa a confirmat că printre cei uciși se numără chiar și femei și copii.

Preotul catolic, Rev. Felix Fidson Zakari de la Biserica Catolică Sf. Ana, a fost răpit, împreună cu alți locuitori, din satul Zangon Tama sub amenințarea armei.

Muazu Gogi, un alt locuitor din zona, și-a exprimat frustrarea față de lipsa de îngrijorare a guvernului față de atacurile care au devenit o rutină în statul Kaduna.

„Rugați-vă pentru noi să supraviețuim acestor atacuri din partea păstorilor Fulani și a bandiților”, a spus Gogi. „Aceștia au atacat mai multe sate din zona administrației locale Giwa și au ucis peste 50 de persoane. Guvernul este conștient de crime și distrugeri dar nu este în măsură să protejeze oamenii”.

CBN News a raportat recent că păstorii Fulani și teroriștii extremiști islamici sunt suspectați că au ucis 32 de creștini și doi soldați în orașul Kagoro, Kaura, pe 20 martie.

În noiembrie, aceiași atacatori au fost suspectați că au atacat sătenii din statul Plăteau din Nigeria. Incidentul a dus la moartea a 10 creștini și la incendierea a o sută de case. Iar între 1 și 5 octombrie au ucis șase creștini și au lăsat în urmă alți câțiva răniți în timpul atacurilor asupra mai multor sate din Statul Plăteau.

Păstorii Fulani, cunoscuți și ca miliția Fulani, sunt musulmani radicali care îi vizează pe creștini în atacurile lor asupra satelor din toată țara Africii de Vest.

Ei au fost primii care au îmbrățișat islamul, participând la războaie sfinte sau jihad, în secolul al XVI-lea, care i-au stabilit ca forță socială și economică dominantă în Africa de Vest, potrivit WorldWatch Monitor.

Open Doors a plasat Nigeria pe locul 7 dintre țările din lume în care este cel mai dificil să fii creștin.

 

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x