Pastor care predică pe stradă în Marea Britanie achitat de acuzațiile de incitare la ură

Pastor care predică pe stradă în Marea Britanie achitat de acuzațiile de incitare la ură

Pastorul John Sherwood, predicator creștin de stradă arestat anul trecut în vestul Londrei pentru un presupus discurs ce instiga la ură homofobă, a fost exonerat de acuzații în fața Curții de Magistrați din Uxbridge.

Colegul său, Peter Simpson, a confirmat achitarea sa pe 7 aprilie pentru site-ul Conservative Woman.

Apărarea lui Sherwood s-a axat pe libertatea sa „de a avea opinii și de a primi și de a transmite informații și idei fără amestecul autorităților publice”, așa cum este prevăzut la articolul 10 din Legea drepturilor omului din 1998, a declarat Simpson.

Pe 23 aprilie 2021, ofițerii din Poliția Metropolitană l-au arestat pe pastor în apropierea stației de metrou Uxbridge.

El predica din Geneza 1:27 și a proclamat că unitatea familială, așa cum a fost rânduită de Dumnezeu, este formată dintr-un tată și o mamă, nu din doi tați sau două mame.

Unii trecători s-au plâns poliției că acesta folosea un discurs ce instiga la ură homofobă.

Pastorul, în vârstă de 71 de ani, a fost arestat, ținut peste noapte la o secție de poliție și, în septembrie, a fost acuzat în temeiul secțiunii 5 din Legea privind ordinea publică, care interzice „cuvintele amenințătoare sau abuzive sau comportamentul susceptibil să provoace hărțuire, alarmă sau stres.”

Modalitatea arestării dlui Sherwood, care a fost filmată, a fost condamnată ca fiind „brutală” de către organizația Christian Concern.

La procesul care a avut loc aproape un an mai târziu, „audiența a fost plină de creștini care și-au arătat sprijinul pentru un om al lui Dumnezeu care este dispus să se ridice în picioare pentru adevărurile Scripturii”, a raportat Simpson.

Pastorul Sherwood a sfidat convenția din tribunalele engleze de la izbucnirea Covid, conform căreia inculpații și martorii nu mai jură ținînd în mână o carte sfântă, ci citesc de pe un card afirmația că vor spune adevărul.

El a insistat să-și aducă propria Biblie, iar judecătorul care a prezidat ședința i-a permis să jure pe ea.

„Cât de potrivit a fost să jure pe cartea care constituia baza apărării sale”, a declarat Simpson.

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x