UNGARIA | Referendumul cu privire la legea LGBTQ nu a reușit să strângă suficiente voturi pentru a fi validat

UNGARIA | Referendumul cu privire la legea LGBTQ nu a reușit să strângă suficiente voturi pentru a fi validat

Referendumul național al premierului ungar Viktor Orban, care vizează comunitatea LGBTQ, pe care el l-a considerat ca fiind crucial în lupta sa cu privire la problema cu Uniunea Europeană, nu a reușit să strângă suficiente voturi pentru a fi validat, potrivit Bloomberg.

Referendumul inițiat de Guvern, care a coincis cu alegerile parlamentare de duminică, în care Orban a câștigat al patrulea mandat consecutiv, le-a cerut maghiarilor să voteze „nu” la cele patru întrebări de pe buletinele de vot, inclusiv dacă sunt de acord cu „procedura de promovare a schimbării de gen către minori”.

Deși peste 90% din cei prezenți la urne au votat în conformitate cu campania guvernului, mai puțin de jumătate dintre voturile alegătorilor eligibili au fost considerate valide, ceea ce a făcut ca referendumul să nu fie validat. Aproximativ 1,6 milioane de voturi, sau aproape o treime din buletinele de vot exprimate, au fost invalidate după apelul opoziției de a depune voturi de protest (vot pe DA și pe NU).

Referendumul a intensificat o bătălie cu UE pentru statul de drept în Ungaria, guvernul susținând că cest lucru a determinat UE să amâne plata a miliarde de euro ca ajutor pentru redresarea de pe urma pandemiei de COVID. UE a invocat drept motiv de îngrijorare cu privire la suspectarea unei grefe.

Originea articolului: ȘtiriCreștine.ro

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x