Ziua a 6-a: Arabia Saudită – O țară pentru care ne-am mai rugat

Ziua a 6-a: Arabia Saudită - O țară pentru care ne-am mai rugat


În 1994, cele 30 de Zile de Rugăciune pentru Lumea Musulmană tocmai începeau și în ziua 22 ne-am rugat pentru Arabia Saudită. În ghidul de la acea vreme era scris:

„Regatul Arabiei Saudite este una dintre cel mai puțin evanghelizate țări din lume. Are puțini credincioși cunoscuți, nicio biserică indigenă și muncitorii creștini nu au voie să intre în țară.”

Multe dintre acestea rămân adevărate și în ziua de azi. Musulmanii șiiți din Arabia Saudită, pentru care ne-am rugat mai devreme, rămân neatinși de Evanghelie și nu există credincioși cunoscuți printre ei. În rândul populației majoritar sunnite, totuși, există rapoarte recente despre mulți ucenici care se întâlnesc în biserici de casă! Un lucrător local a exclamat: „Singurii saudiți pe care îi cunosc aici sunt creștinii!” În doar câțiva ani au existat atât de mulți credincioși saudiți noi, încât tot timpul este ocupat cu instruirea noilor creștini.
Acești noi credincioși răspândesc ei înșiși Evanghelia. O femeie saudită a devenit credincioasă în august 2020 și până la Paștele anului 2021 a condus la Hristos peste 30 de persoane, prieteni și membri de familie. Credincioși creștini de origine musulmană pot fi găsiți în fiecare oraș, răspândind credința și proclamând mesajul Bibliei prin intermediul rețelelor sociale.

Unii membri ai familiei regale saudite încearcă să-și ajute națiunea să devină o societate mai deschisă, mai tolerantă și aceasta a fost o mare binecuvântare. Nu știm cu exactitate câți credincioși saudiți sunt în națiune, dar știm că astăzi sunt cu multe sute mai mulți decât erau în 1994 și ne putem ruga ca numărul lor să continue să crească.

Motive de rugăciune:

  1. Rugați-vă pentru acei membri ai familiei regale saudite care doresc să facă Arabia Saudită o țară mai liberă, ca ei să aibă înțelepciune și să găsească oportunități pentru a instituționaliza schimbarea. (1 Timotei 2:1-2)
  2. Rugați-vă pentru creștinii nou convertiți dintre musulmani, ca ei să fie înțelepți în mărturisirea credinței lor, să suporte persecuția și să fie curajoși în a-și împărtăși credința. (Matei 10:16)
  3. Rugați-vă pentru creștinii expați din Arabia Saudită să fie de ajutor în a instrui și încuraja credincioșii locali. (2 Timotei 2:2)

Descărcați ghidul în format PDF AICI!

Originea articolului: ȘtiriCreștine.ro

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x