O fostă musulmană spune cum o viziune cu Isus Hristos a pus capăt gândurilor de sinucidere

O fostă musulmană spune cum o viziune cu Isus Hristos a pus capăt gândurilor de sinucidere

Trăindu-și copilăria în Teheran, capitala Iranului, înainte de a se muta în Statele Unite la o vârstă fragedă, Nikta și sora ei s-au transformat în două tinere rebele, în ciuda faptului că au fost crescute într-o familie musulmană cu reguli stricte.

Într-un interviu recent pentru Christian Post Nikta își amintește cum cel mai adesea în copilărie părea să-i lipsească dragostea. Părinții ei munceau din greu, dar se certau adesea. După ce familia ei s-a mutat din Iran în California pentru accesul la o educație și o viață mai bună într-o țară liberă, Nikta a spus că a încercat prima țigară la vârsta de 7 ani și a băut alcool în clasa a opta, încurajată fiind de sora ei mai mare.

O experiență traumatizantă cu unul dintre prietenii surorii sale au adus-o în punctul în care alcoolul a devenit o obișnuință pe perioada adolescenței. Ea a devenit interesată și de ideile new-age și s-a apucat de colecționat cristale după ce a începuse să frecventeze cursurile unui liceu din California.

După ce a terminat liceul și a intrat la colegiu, Nikta a început să aibă gânduri sinucigașe, se simțea anxioasă, stări psihice care au degenerat într-o tulburare serioasă, fapt ce a făcut dificilă frecventarea facultății din California. Mama ei a sugerat ca ea și sora ei să călătorească în Iran pe timpul verii pentru a se reîntâlni cu familia rămasă acolo, insistând că astfel se va simți mai bine.

„Eu i-am spus: ‘Mamă, am niște dureri de stomac atât de mari, încât chiar nu vreau să ies din casă. Nu vreau să plec.’ Și chiar nu voiam să plec”.

Deși nu a vrut să meargă, tocmai în această călătorie a venit momentul în care a avut o viziune cu Isus care a convins-o în cele din urmă să lase în urmă credința musulmană și să îmbrățișeze o nouă credință în Hristos, o decizie care avea să fie costisitoare pentru ea la început.

O viziune a lui Iisus

În ciuda obiecțiilor întîmpinate, mama lui Nikta a trimis-o oricum în Iran. Ea își amintește cum, atunci când a aterizat, a vrut imediat să se întoarcă acasă. Dar acum, Nikta vede că această călătorie făcea cu adevărat parte din planul lui Dumnezeu pentru viața ei.

Într-o noapte, în timp ce stătea întinsă în dormitorul mătușii sale, Nikta a spus că a avut o viziune cu Isus. Avea părul lung și negru și o haină albastră. Ea și-a amintit că El stătea în picioare în interiorul unei biserici vechi de lemn cu vitralii.

„El s-a uitat la mine și mi-a transmit un singur gând: ’Urmează-mă!’ Nu i-am putut auzi vocea, dar știu că asta mi-a spus.”

Nikta a căutat o fotografie a lui Isus pe Google. Și, spre surprinderea ei, imaginea pe care a găsit-o era aceeași cu cea pe care o văzuse în viziunea ei.

„Și așa am început imediat să mă gândesc: ’Trebuie să devin creștină, pentru că tocmai l-am văzut pe Isus.’ OK, dar ce este creștinismul?”

Ea i-a trimis un mesaj prietenului ei creștin din SUA, iar acesta s-a oferit să o ducă la biserică dacă dorea să afle mai multe despre Isus atunci când se va întoarce în California.

Nikta i-a spus bunicului ei musulman despre viziunea ei și despre planul ei de a se converti la creștinism. Ea a crezut că bunicul va fi încântat. Dar, în schimb, el a întrebat-o de ce ar părăsi islamul. Sora lui Nikta a spus chiar că ea este „nebună.”

„Aceasta a fost doar o primă experiență despre cum lumea nu-L acceptă așa cum credem noi că ar trebui să o facă,” a spus Nikta.

Când s-a întors în California, Nikta a început să meargă la biserică împreună cu prietenul ei. Ea a spus că a descoperit că, cu cât se ruga mai mult, cu atât Domnul îi vorbea mai mult. Ea și-a amintit cum s-a simțit atât de plină de viață după ce s-a botezat. Nikta spune ca Dumnezeu care „vede în interiorul inimilor noastre” i-a umplut mintea cu liniște și pace.

„Cred că a fost un semn că Dumnezeu mă ducea în această nouă viață în care puteam pur și simplu să umblu călăuzită de Duhul Sfânt.”

Părinții ei au primit certificatul de botez prin poștă. Nikta își amintește cum mama ei i-a spus că nu mai este aceeași fiică pe care a crescut-o și că nu poate o poate susține în convertirea ei, ceea ce a făcut-o pe Nikta să se simtă respinsă.

Când Nikta a ieșit din casă, a avut o viziune în care trei îngeri călătoreau cu ea. Ea a continuat să se roage lui Dumnezeu pentru alinare.

Ea se simțea speriată, deoarece auzise cazuri cu tați musulmani care își decapitau fiicele pentru că deveniseră creștine. Când s-a reîntors în casă, Nikta a spus că tatăl ei a început să țipe la ea, a împins-o și după ce a căzut, a călcat-o pe cap.

El îi spunea: „Ești inutilă. Cine te crezi tu că ești? Pentru că îl urmezi pe Isus, crezi că ești atât de specială”, își amintește Nikta.

Nikta a fugit de acasă și s-a mutat cu prietenul ei și familia acestuia. Cuplul s-a căsătorit câțiva ani mai târziu, iar acum au un copil.

Deși a fost crescut creștin, iubitul de atunci al Niktei nu era serios în legătură cu credința sa în momentul în care Nikta a avut viziunea. A fost totuși de acord să o ducă pe Nikta la biserică, iar după ce a ajuns acolo s-a pocăit și și-a dedicat din nou viața lui Hristos.

Nikta a restabilit în cele din urmă relația cu familia ei, iar aceștia au venit chiar și la nunta ei.

„Căutau tot timpul modalități ca să comunice cu mine. Îmi amintesc cum Dumnezeu mi-a vorbit a doua zi după ce s-a întâmplat tot abuzul din partea tatălui meu și mi-a spus să îi iert”, a spus ea.

Pentru o perioadă ea s-a întâlnit cu familia ei doar în public. Dar, cu timpul, Nikta s-a simțit confortabil să se întâlnească cu ei și în privat. În perioada premergătoare nunții, părinții ei tot nu au fost de acord cu convertirea ei și cu alegerea în privința viitorului soț. Dar Nikta crede că ei acceptă acum că ei sunt o familie.”

În prezent, părinții lui Nikta vin uneori cu ea la biserică.

Ea spune că tatăl ei nu mai este la fel de „împotrivitor” la creștinism ca înainte. Nikta a spus că este deschis la ideea că ea se roagă pentru el, dar încă nu este în punctul de a-și închina viața lui Hristos încă.

„Ei nu înțeleg pe deplin, dar nici nu încearcă să mă mai oprească. Este doar un miracol faptul că inima tatălui meu s-a înmuiat atât de mult.”

Nikta și alți creștini care au părăsit credința islamică au fost conectați prin intermediul organizației Uncharted Ministries și a site-ului I Found The Truth.

Site-ul este o platformă care permite credincioșilor de origine musulmană să își împărtășească mărturiile și oferă un spațiu sigur pentru musulmani pentru a primi răspunsuri la întrebările lor despre Isus. Uncharted Ministries împărtășește credința creștină cu evreii și musulmanii din Orientul Mijlociu și din alte părți neexplorate ale lumii. Mărturia lui Nikta va putea fi vizionată în curând pe site.

Nikta nu este singura fostă musulmană care susține că L-a văzut pe Isus într-un vis sau o viziune. În 2017, Open Doors USA a publicat mărturia unui palestinian convertit, identificat drept „Ismail”, care a spus că Isus l-a vizitat în vis.

„Am văzut o față albă și am auzit o voce: ’Urmează-mă’. Nimic mai mult. Dar a fost suficient. Am luat decizia de a-L urma”, a spus el.

Ismail crede că mulți „musulmani vin la Domnul prin viziuni și vise, nu prin evangheliști.”

Regretatul Nabeel Qureshi, un apologet și autor creștin care a emigrat în Statele Unite din Pakistan și a venit la Hristos după ce a făcut o analiză profundă a ambelor religii, a declarat anterior într-un interviu pentru CP că visele sunt profund apreciate în culturile musulmane.

„În culturile musulmane, în general vorbind, oamenii nu se văd pe ei înșiși ca fiind capabili să comunice cu Dumnezeu. Comuniunea este un concept foarte creștin, iar ideea că Hristos a dărâmat vălul este puternică – în multe culturi, vălul este încă ridicat”, spunea Qureshi.

„În islam, oamenii nu se așteaptă ca Dumnezeu să le răspundă personal, deoarece Duhul Sfânt nu trăiește în ei. Ei îi cer lui Dumnezeu îndrumare prin intermediul viselor; acesta este cam singurul mod în care musulmanii se așteaptă să audă de la Dumnezeu.”

„Există un hadith, o tradiție despre ceva ce a spus Mahomed, care spune că ’visele credincioșilor sunt profetice’. Există un altul care spune că ‘visele sunt 1/46 revelație’. Acest lucru datează de la Mahomed, în ceea ce privește islamul tradițional.”

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x