Avortul, principala cauză de deces pe Glob: 40% din copiii lumii nu ajung să vadă lumina zilei

Avortul, principala cauză de deces pe Glob: 40% din copiii lumii nu ajung să vadă lumina zilei

#ra-player {margin-bottom: 1em;} .ra-button {padding: .3em .9em; border-radius: .25em; background: linear-gradient(#fff, #efefef); box-shadow: 0 1px .2em gray; display: inline-flex; align-items: center; cursor: pointer;} .ra-button img {height: 1em; margin: 0 .5em 0 0;}
Asculta informatia

Avortul la cerere a rămas și în 2022 principala cauză de deces din lume. Statisticile compilate de site-ul independent Worldometers indică 44 de milioane de avorturi la nivel mondial, în timp ce o fișă informativă a Organizației Mondiale a Sănătății estimează o cifră anuală și mai mare: 73 de milioane.

Prin comparație, în 2022, aproximativ 9,6 milioane de persoane au murit de cancer, a doua principală cauză de deces în lume după bolile cardiovasculare.

De exemplu, în SUA, unde aproape o treime din sarcini sunt nedorite, aproximativ una din cinci sarcini (20%) se termină prin avort la cerere.

Având în vedere că 67,1 milioane de persoane au murit anul trecut dintr-o altă cauză decât avortul și 111 milioane de persoane au murit în total, înseamnă că avorturile au reprezentat aproape 40% din cifra deceselor din lume.

Din păcate, ochii opiniei publice sunt legați în privința acestei realități demografice, deoarece copiii nenăscuți continuă să nu fie considerați ființe umane. Însă, oricum i-am considera, realitatea este că lumea își ucide viitorul – sau cel puțin aproape 40% din șansele de a dăinui.

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x