Femeie palestiniană devine pastor pentru prima dată în Israel

Femeie palestiniană devine pastor pentru prima dată în Israel

#ra-player {margin-bottom: 1em;} .ra-button {padding: .3em .9em; border-radius: .25em; background: linear-gradient(#fff, #efefef); box-shadow: 0 1px .2em gray; display: inline-flex; align-items: center; cursor: pointer;} .ra-button img {height: 1em; margin: 0 .5em 0 0;}
Asculta informatia

Sally Azar, în vârstă de 26 de ani, a devenit pastor în Țara Sfântă pe 22 ianuarie. Ea este prima femeie palestiniană hirotonită în Israel.

Sally Azar intră în istorie. Ea este prima palestiniană hirotonită în Israel. Din 22 ianuarie, ea a condus într-adevăr Biserica Evanghelică Luterană a Mântuitorului, vorbitoare de limbă engleză, din orașul vechi Ierusalim, potrivit  siteului Kul Al-Arab,un ziar  săptămânal pentru arabii din Israel.

Tatăl său, episcopul Sani Ibrahim Azar a condus ceremonia în fața a câteva sute de oameni (vezi videoclipul de mai jos).

În vârstă de 26 de ani, tânăra este acum unul dintre puținii pastori din regiune. Ea este într-adevăr a cincea femeie pastor din Orientul Mijlociu.

În 2017, două femei libaneze – Rola Sleiman și Najla Kassab – au fost numite de Biserica Evanghelică Reformată; apoi libaneza Rima Nasrallah în anul următor și siriana Mathilde Sabbagh în 2022, în cadrul Bisericii Naționale Evanghelice.

Originea articolului: Info Crestin

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x