Bisericile din Hamburg comemorează uciderea martorilor lui Iehova

Bisericile din Hamburg comemorează uciderea martorilor lui Iehova

#ra-player {margin-bottom: 1em;} .ra-button {padding: .3em .9em; border-radius: .25em; background: linear-gradient(#fff, #efefef); box-shadow: 0 1px .2em gray; display: inline-flex; align-items: center; cursor: pointer;} .ra-button img {height: 1em; margin: 0 .5em 0 0;}
Asculta informatia

Bisericile din Hamburg desfăşoară duminică un serviciu ecumenic pentru a comemora victimele atacului produs în urmă cu 10 zile, când un bărbat a deschis focul într-un lăcaş de cult al Martorilor lui Iehova, transmite duminică DPA, potrivit agerpres.

În atacul produs la 9 martie, un bărbat, identificat drept Philipp F., conform legilor germane privind confidenţialitatea, a ucis patru bărbaţi, două femei, un copil nenăscut în vârstă de 7 luni şi apoi s-a sinucis.

Comemorarea de duminică, organizată la biserica Sfântul Petru din Hamburg, este organizată de Biserica Luterană. Arhidioceza Catolică din Hamburg şi comunitatea ecumenică a Bisericilor Creştine participă la comemorare. Primarul din Hamburg, Peter Tschentscher, este şi el prezent.

Organizatorii au subliniat că nu au conceput evenimentul ca pe o alternativă la serviciile funerare pentru membrii Martorilor lui Iehova ucişi. Organizaţia locală a Martorilor lui Iehova şi-a exprimat susţinerea pentru acest eveniment, dar va desfăşura servicii funerare conform propriilor principii religioase.

Persoanele ucise aveau între 33 şi 60 de ani. Mama copilului nenăscut a supravieţuit, dar a fost grav rănită.

În total, 8 persoane au fost rănite, dintre care patru grav, în cadrul atacului desfăşurat la locul de rugăciune al Martorilor lui Iehova denumit Kingdom Hall.

Autorul atacului de joi seara de la o sală de rugăciune a Martorilor lui Iehova din Hamburg, soldat cu şapte morţi, deţinea în mod legal un pistol semiautomat Heckler & Koch şi era ţintaş amator, fără a avea cazier sau legături cu terorismul, caz în care nu ar fi putut deţine arme, conform poliţiei germane.

Originea articolului: Info Crestin

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x