Finlanda: Al treilea proces pentru deputatul creștin Päivi Räsänen, acuzat de homofobie

Finlanda: Al treilea proces pentru deputatul creștin Päivi Räsänen, acuzat de homofobie – Stiri Crestine | Info Crestin

Achitat de incitarea la ură față de homosexuali pentru prima dată în 2022, apoi în apel în 2023, parlamentarul luteran Päivi Râsänen trebuie din nou judecat, de data aceasta în fața Curții Supreme a Finlandei.

Procurorii au făcut apel la Curtea Supremă finlandeză, care, la rândul ei, a fost de acord să reexamineze cazul deputatului creștin Päivi Râsänen, a informat Helsingin Sanomat pe 19 aprilie. 

Päivi Räsänen a fost acuzată de incitare la ură împotriva homosexualilor în 2019. Ea a fost achitată în martie 2022 de tribunalul Helsinki, apoi a doua oară în noiembrie 2023 în fața Curții de Apel, verdict pronunțat în unanimitate de judecători. De ambele ori, instanțele au decis că comentariile de care a fost acuzat nu depășesc sfera libertății de exprimare și religie.

Cazul se învârte în jurul a două elemente. Pe de o parte, o serie de tweet-uri pe care ea le-a postat în 2019 în ziua marșului mândriei LGBT+. Adresându-se Bisericii Luterane din țara care a sponsorizat evenimentul, ea a scris parțial: „Cum este de acord doctrina Bisericii, #biblia, cu faptul că rușinea și păcatul sunt discutate ca o chestiune de mândrie? Într-un alt mesaj, ea a citat Romani 1:24-27, un pasaj biblic care condamnă homosexualitatea. Pe de altă parte, în timp ce investigau cazul ei, autoritățile au descoperit că ea a scris un pamflet în 2004 intitulat Bărbați și femei, el i-a creat , concentrându-se pe relațiile între persoane de același sex, descrise ca opus „concepției creștine despre umanitate”.

Lucrarea a fost publicată de Fundația Luther, al cărei redactor-șef era episcopul luteran Juhana Pohjola. La rândul său, el a fost prins în frământările legale și va fi judecat și în fața Curții Supreme a Finlandei.

–––––

Originea articolului: Info Crestin

 .

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x