Geneva INTERZICE angajaţilor publici să POARTE simboluri RELIGIOASE la VEDERE. Musulmancele vor avea PROBLEME

Potrivit siteului evz.ro locuitorii din Geneva au votat pentru o nouă lege extrem de controversată, care va interzice, printre altele, reprezentanților aleși și a angajaților publici să poarte simboluri religioase vizibile.

Mai mult de 55% din alegătorii din cantonul elvețian au susținut legea, rezultatele finale au arătat , în ciuda avertismentelor, că ar putea duce la discriminare, în special împotriva femeilor musulmane. Unii critici cred că ar putea încălca constituția. Suporterii spun că va ajuta la clarificarea principiilor existente în Constituția de la Geneva pentru a proteja libertatea religioasă atât a credincioșilor, cât și a celor necreștini.

Noua lege interzice adunările religioase în public, cu excepția cazului în care organizatorii primesc o autorizație oficială

Dar votul de duminică nu înseamnă că afacerea este încheiată. Două provocări juridice sunt în așteptare. Rețeaua Evanghelică de la Geneva a introdus un recurs împotriva interzicerii adunărilor religioasă, la un tribunal din Geneva.

Verzii au depus, de asemenea, un recurs juridic separat împotriva interzicerii funcționarilor aleși să poarte simboluri religioase. De asemenea, în ianuarie grupul “Ensemble à Gauche” (de stânga) a depus un nou proiect de lege pentru a fi discutat în parlament, ceea ce exclude partea controversată referitoare la simbolurile religioase.Deși a salutat votul de duminică, ministrul responsabil de securitate, Mauro Poggia, a declarat că reglementările finale pentru punerea în aplicare a unei noi legi seculariste trebuie să aibă un efect “pacificator” care să ia în considerare temerile exprimate în timpul campaniei.

Parlamentul cantonal are sprijinul celor trei principale comunități religioase ale Genevei, Biserica Protestantă, Biserica Romano-Catolică și Biserica Veche Catolică.

Dar extrema stângă, grupările Verzilor, organizațiilor feministe, sindicatele și grupurile musulmane s-au opus și au adunat suficiente semnături pentru a forța problema la un vot public.

Criticii susțin că legea va avea un efect “opresiv și discriminativ”, cu unii condamnați ca fiind islamofobi și avertizând că femeile musulmane care poartă o bati sunt vizate.

Mai mult, profesorii de la Geneva au deja interzis să poarte simboluri religioase vizibile, inclusiv hijab. Noul text ar extinde această interdicție la funcționarii aleși și la toți angajații publici locali sau cantonali care intră în contact cu publicul. Votul de la Geneva se referea la o serie de chestiuni locale, regionale și naționale votate în întreaga Elveția, ca parte a celebrului sistem democratic direct al țării.

Sursa: Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale