Medicul antisemit care a amenințat pacienții evrei ar trebui să-și piardă licența medicală

Antisemitismul nu ar trebui să fie tolerat în nicio împrejurare – și mai ales într-un mediu în care personalul medical și-a asumat un angajament de a oferi îngrijire pacienților. Însă exact acest fapt stă în centrul unui caz controversat din Ohio.

Medicul Lara Kollab, rezidentă în primul an la prestigioasa Clinică Cleveland, a participat la discuții pe rețelele de socializare în care a publicat discurs de ură și amenințări împotriva poporului evreu. În tweet-urile ei, Kollab s-a referit la oamenii de origine ebraică numindu-i „câini”, a minimalizat Holocaustul, și a spus legat de acesta, că ea este „în mod total lipsită de simpatie”. Ea a mai spus că „Allah îi va ucide pe evrei” și a amenințat că „le va da intenționat medicamente greșite”.

Un asemenea comportament este cutremurător și periculos. Un doctor care amenință că va da medicamente greșite evreilor cu intenția de a le face rău, mai are dreptul să practice medicina? Răspunsul este nu. Dreptul de a activa în domeniul medical trebuie revocat definitiv.

Kollab și-a dezactivat toate conturile pe rețelele de socializare după ce tweet-urile ei s-au răspândit pe internet. Clinica Cleveland a denunțat imediat comentarile rasiste ale rezidentei și a asigurat publicul că aceasta nu mai este angajata clinicii. „Ea nu mai lucrează în cadrul Clinicii Cleveland. Convingerile ei nu reflectă în nici un fel convingerile organizației noastre. Noi apreciem și încurajăm pe deplin diversitatea, incluziunea și ne dorim o cultură a siguranței și a respectului în întregul nostru sistem de sănătate.”

Acest caz ilustrează problema întunecată și agresivitatea rasismului și a sentimentelor anti-evreiești, care se răspândesc în America și în lume, inclusiv în Națiunile Unite.

Faptul că Clinica din Cleveland a luat această măsură decisivă este un pas important. Centrul American pentru Drept și Justiție (ACLJ) alături de Organizația Sionistă a Americii (ZOA – cea mai veche organizație pro-Israel din SUA), se străduiesc acum să se asigure că Kollab nu va mai activa vreodată în domeniul medical. Aceste organizații au depus o plângere formală la Consiliul Statului Ohio pentru Examinatorii Medicali, menționând că „declarațiile și intențile lui Kollab depășesc cu mult limitele libertății de exprimare. Accesul ei în apropierea oricărui pacient ar putea pune în pericol viața acestuia. Dr. Kollab este evident incapabilă să practice medicina.”

ACLJ a cerut oficial consiliului să îi retragă permanent permisul medical, „pentru ca nici o altă clinică din Ohio să nu o poată angaja și astfel să nu fie pusă în pericol viața vreunui pacient.”

„Niciun pacient nu ar trebui să caute ajutor medical într-o instituție unde se află un medic plin de ură, care este în stare de acte de violență asupra unei alte persoane. Încrederea dintre un pacient și un medic este atât de esențială încât orice sugestie de violență trebuie investigată cu atenție și tratată cu promptitudine. În cazul doctorului Kollab, declarațiile scrise de dânsa vorbesc de la sine.”

Nici nu este surpinzător faptul că antisemiți, precum Kollab consideră că pot amenința poporul evreu într-un asemenea mod, când Organizația Națiunilor Unite finanțează un fond anti-Israel și refuză să condamne atacurile teroriste asupra Israelului. Mai mult, Kollab este susținătoare al mișcării BDS (Boycott, Divestment and Sanctions), expunând în continuare BDS pentru ceea ce este de fapt – antisemitism acoperit.

Antisemitismul nu ar trebui să aibă loc în societate și, cu siguranță, nu trebuie lăsat să ajungă în mediul medical.

Sursa: Stiri Crestine.ro

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale