Un băiat de 8 ani fără locuință și-a scos familia din sărăcie după ce a câștigat un turneu de șah

Un băiat de 8 ani fără locuință și-a scos familia din sărăcie după ce a câștigat un turneu de șah – Stiri Crestine.ro

După ce a câștigat Campionatul de Șah al unei școli de Stat din New York, un băiat de 8 ani, fără adăpost și familia sa și-au putut găsi o casă.

Potrivit CBN News, Tanitoluwa Adewumi și familia sa au fugit din Nigeria în 2017 din cauza violențelor asupra creștinilor de către militanții Boko Haram. Familia lui Tanitoluwa a reușit să obțină azil în New York City.

Dacă la început familia era mulțumită că a fost acceptată în America, și-au dat seama la scurt timp că nu au unde să stea, așa că ei s-a mutat într-un adăpost local al oamenilor fără locuință. În timpul petrecut în adăpost, Tanitoluwa, în vârstă de 8 ani, a început să învețe șah pentru a trece timpul mai ușor, iar la scurt timp a ajuns să exceleze în acest sport al minții.

Un an mai târziu, Tanitoluwa Adewumi a decis să concureze în al 52-lea turneu al Campionatului școlar de șah din New York City. În urma entuziasmului său, Adewumi a câștigat turneul, dar ceea ce nu știa era că lucrurile bune abia de atunci aveau să înceapă.

Familia Adewumi a reușit să creeze o pagină de strângere de fonduri imediat după turneu și datorită presei, oameni din întreaga țară au accesat această pagină pentru a face donații familiei în nevoie. În doar două săptămâni, aceștia au reușit să adune suma de 254.430 dolari, o sumă mai mult decât suficientă (obiectivul fiind de 50.000 de dolari), pentru a le permite să-și găsească o locuință, alta decât cea a persoanelor fără adăpost.

Potrivit CBN News, familia Adewumi Îl văd pe Dumnezeu ca fiind Singurul ajutor al faptului că trăiesc această etapă din viața lor. Din acest motiv, familia planifică să plătească zece la sută din banii primiți bisericii locale.

Acum, ei se străduiesc să ajute și alte familii de imigranți sau familii în nevoie.

Kayode Adewumi a scris pe pagina de strângere de fonduri: „…așa că luăm partea noastră de binecuvântare și dăm a zecea parte înapoi lui Dumnezeu și o parte altora care au nevoie”. El a continuat: „Vrem să creăm Fundația „TANITOLUWA ADEWUMI” pentru a fi o mână întinsă celor aflați în nevoie”, a declarat familia.

Articol preluat de la Stiri Crestine.ro

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale