Preşedintele Poloniei nu a participat la comemorarea Holocaustului în Israel: ‘Am luat decizia corectă! A denaturat istoria’

Preşedintele Poloniei nu a participat la comemorarea Holocaustului în Israel: ‘Am luat decizia corectă! A denaturat istoria’

Preşedintele polonez Andrzej Duda a considerat că a avut dreptate să nu participe joi la ceremoniile de la Ierusalim pentru marcarea a 75 de ani de la eliberarea lagărului nazist de la Auschwitz, având în vedere că organizatorii evenimentului au prezentat “o viziune denaturată a istoriei”, relatează DPA.

Duda s-a referit la filmele prezentate participanţilor la eveniment, informează agerpres.ro.

“Organizatorul, fundaţia dlui Moshe Kantor, pur şi simplu a denaturat istoria, lăsând complet în afară participarea soldaţilor noştri la lupta împotriva Germaniei naziste pe principalele fronturi ale celui de-Al Doilea Război Mondial”, a declarat Duda joi la Davos.

“Acest lucru confirmă că am luat decizia corectă de a nu fi acolo (…). Nu ar trebui să validăm un mesaj istoric falsificat. Trebuie să spunem adevărul şi să-l spunem cu voce tare”, a subliniat Duda.

Pe una dintre hărţile din filmele prezentate în timpul evenimentului, partea de est a Poloniei de dinainte de război era desprinsă de restul ţării şi etichetată “Belarus”. Teritoriul respectiv a fost invadat de Rusia sovietică, la acea vreme aliată cu Germania nazistă, în septembrie 1939, aminteşte agenţia germană de presă.

Articol preluat de la Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale