Situația umanitară din Nord-Estul Siriei rămâne critică

Situația umanitară din Nord-Estul Siriei rămâne critică – Stiri Crestine.ro

Secretarul General pentru Afacerile Umanitare și pentru Coordonatorul Securității de urgență al ONU, Mark Lowcock, a declarat zilele trecute, într-o ședința a Consiliul de Securitate a Națiunilor Unite că situația din Nord-Estul Siriei rămâne una critică, subliniind faptul că locuitorii din acea regiune, aproximativ 1,8 milioane de persoane, încă au nevoie urgentă de susținere umanitară.

„Aproape 70.000 de oameni sunt continuu mutați dintr-un loc în altul, din cauza operațiunilor militare, la care și noi am luat parte în octombrie. Aproximativ alți 90.000 de oameni locuiesc în tabere de refugiați, dintre care 66.000 în tabăra Al Hol”, a declarat Mark Lowcock, în timpul unei reuniuni a Consiliului, care a avut că subiect Situația din Siria.

„Cel puțin 850.000 de persoane cu nevoi urgente, au primit un ajutor din interiorul Siriei în 2019, dar număr persoanelor în nevoie a crescut considerabil de atunci. Națiunile Unite cere insistent și continuu părților interesate, și bineînțeles Guvernului Sirian, să asigure linii de aprovizionare fiabile și adecvate în Nord-Estul țării”, a continuat Lowcock.

Responsabilul pentru problemele Umanitare, a mai adăugat, că situația economică în Siria impune condiții din ce în ce mai dificile locuitorilor țării. Lira Siriană a continuat să se devalorizeze în ianuarie, în câteva regiuni ajungând să fie negociată chiar la prețul de peste 1.100 de lire siriene pentru un dolar.

Sirienii care vor să cumpere produse alimentare găsesc mai puține articole pe rafturi, incluzând uleiul, zahărul și orezul, care sunt alimente foarte importante pentru Sirieni. Dacă totuși acestea se găsesc, ele costă din ce în ce mai mult. Prețul unei pâini, de exemplu, a crescut cu peste 50% în unele zone în ultimele luni.

Noua degradare a economiei siriene pune din ce în ce mai multe persoane în situația de vulnerabilitate și de nevoie de ajutor pentru anul care vine.

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale