„IATĂ-MĂ, TRIMITE-MĂ!”, de Robert J. Tamasy

„IATĂ-MĂ, TRIMITE-MĂ!”, de Robert J. Tamasy

Ați făcut vreodată muncă voluntară? Mulți dintre noi credem că tot ce putem face este să ne îndeplinim responsabilitățile obișnuite de muncă. Totuși, în fiecare săptămână, milioane de oameni se oferă voluntari în foarte multe domenii. Dacă nu ar fi ei, multe lucruri importante nu ar fi niciodată făcute.

Voluntarii oferă servicii vitale, cum ar fi asistarea profesorilor în școli; ajutorarea persoanelor care nu se pot deplasa din cauza unei boli sau dizabilități; asistență în orfelinate; oferirea unui adăpost pentru copii;  susținerea unor agenții pentru integrare socială; ajutorarea săracilor și oamenilor în nevoie; plecarea în misiuni pe termen scurt; ajutorarea în caz de dezastre naturale; mentorarea tinerilor și
vârstnicilor; îngrijirea animalelor rănite sau abandonate. Organizații de caritate cum ar fi Armata Salvării au fost fondate pe voluntari.

Cu mulți ani în urmă, după ce trecusem printr-o operație chirurgicală pe cord deschis, m-am oferit voluntar la un spital pentru a îi vizita pe pacienții care trecuseră prin aceeași intervenție, să îi încurajez, să le împărtășesc din experiența mea și să le dau câteva sugestii pentru recuperarea lor. A fost o perioadă încurajatoare pentru mine, în special pentru că putem să înțeleg ceea ce experimentau ei și știam cât de mult ar fi însemnat pentru mine asemenea vizite.

Pentru noi, urmașii Domnului Isus, a fi voluntar este un privilegiu. În Vechiul Testament găsim exemplul cuiva care a recunoscut importanța voluntariatului. În Isaia 6:8 citim «Am auzit glasul Domnului, întrebând: „Pe cine să trimit, şi cine va merge pentru Noi?” Eu am răspuns: „Iată-mă, trimite-mă!„». Dumnezeu i-a acceptat oferta, iar Isaia a devenit un purtător de cuvânt curajos al Domnului, chemând oamenii la pocăință și oferind siguranță spirituală acelora care Îl caută pe El.

Toți aceia care sunt implicați în CBMC știu că se bazează foarte mult pe voluntari. Aceștia sunt oameni de afaceri și din domeniul profesional care în mod intenționat dăruiesc din timpul, energia și resursele lor pentru a îi ajuta pe ceilalți nu doar cu responsabilitățile lor, dar și să descopere cum principiile biblice se aplică în viața de zi cu zi și la locul de muncă.

CBMC promovează conceptul de „ambasadori în piața de afaceri”, oameni care văd munca lor ca fiind nu doar o sursă de existență, ci și o oportunitate de a Îl reprezenta pe Domnul Isus tuturor celor pe care îi întâlnesc. „Noi, deci, suntem trimeşi împuterniciţi ai lui Hristos; şi, ca şi cum Dumnezeu ar îndemna prin noi, vă rugăm fierbinte, în Numele lui Hristos: Împăcaţi-vă cu Dumnezeu!”. Este ca și cu Isaia care declară: „Iată-mă. Trimite-mă!„.

Unde merg ambasadorii? Vestea bună despre Isus Hristos nu este limitată la un anumit grup de oameni sau un segment al societății. Trebuie să fie transmisă cu grijă și cu credincioșie către fiecare continent, la fiecare popor, oraș și localitate. „Apoi le-a zis: „Duceţi-vă în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură.” (Marcu 16:15).

Pe cine slujesc ambasadorii? Locurile de muncă din toată lumea au oameni care au nevoie să audă mesajul acesta al lui Hristos care schimbă viața. În acest proces noi trebuie să slujim ca ambasadori – dacă e Voia Lui, reprezentanți voluntari. „Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile” (Matei 28:19).

Articol preluat de la Stiri Crestine.ro

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale