Atacul palestinian asupra unei biserici creștine ridică îngrijorare

Atacul palestinian asupra unei biserici creștine ridică îngrijorare – Stiri Crestine | Info Crestin

Un grup de palestinieni violenți au provocat duminică noaptea pagube semnificative unei biserici ortodoxe din Sichem, cunoscută sub numele de Fântâna lui Iacov, informează TPS via AO NEWS.

Localnicii au declarat pentru TPS că palestinienii din tabăra de refugiați Balata din Sichem înarmați cu arme, sticle incendiare și pietre au provocat daune unei mănăstiri din complexul în care se află fântâna.

„Nablus este controlat de Autoritatea Palestiniană, care nu reușește să ajute comunitatea noastră creștină și să oprească violențele împotriva noastră”, a declarat starețul mănăstirii, părintele Ioustinos, în vârstă de 80 de ani, din Patriarhia Ortodoxă Greacă. El nu a fost rănit, dar este îngrijorat de starea actuală.

Liderii creștini locali au spus că atacurile palestiniene asupra comunității creștine sunt frecvente. Dr. Naim Khoury, pastor la Biserica Baptistă din Betleem, a declarat pentru TPS: „Nu este ceva special. Există multe cazuri ca acesta peste tot în aceste zile, din păcate, chiar și în Ierusalim.” El a dat Betleemul ca exemplu, unde, în 1993, când Israel a predat palestinienilor orașul, creștinii reprezentau 88% din populația orașului. Trei decenii mai târziu, creștinii reprezintă doar 12% din populația Betleemului. Majoritatea creștinilor au fugit din cauza violențelor.

Știre prezentată în cadrul emisiunii „AO NEWS” din 18 Ianuarie 2024.

–––––

Originea articolului: Info Crestin

 .

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x