VIDEO: Romi Mocan, a murit în ADUNARE,vorbind despre scandalul SEXUAL din biserica de la Beclean

VIDEO: Romi Mocan, a murit în ADUNARE,vorbind despre scandalul SEXUAL din biserica de la Beclean – Stiri Crestine | Info Crestin

Unul dintre cei mai cunocuți pastori penticostali din România, Romi Mocan, a murit la ultima adunare generala susținută în cadrul bisericii din Dej. Chiar înainte să se prăbușească, acesta vorbea despre ginerele pastorului penticostal din Beclean, dat afară din cult în urma unui scandal sexual. Romi Mocan mărturisea că îi pare rău că l-a adus pe pastorul Emi Fedur în locul său, și că acesta este implicat prin tăinuire deoarece știa despre înclinațiile homosexuale ale lui Florin Pop.

Un scandal sexual zguduie Biserica Penticostală din Transilvania. Ramificațiile se întind de la Beclean, până în Dej, și chiar la Seminarul Penticostal București. În centrul scandalului pare să fie Florin Pop, fost prezbiter și președinte al misiunii Holy Fire din Beclean.

Acesta este ginerele pastorului din Beclean, Costel Gavrilaș, care, în urma scandalului și-a dat demisia. Florin Pop este acuzat de relații homosexuale cu adulți, dar și cu copii. Surse Bistrițeanul.ro spun că ar fi acuzat și cercetat inclusiv pentru pedofilie, motiv pentru care ar fi fugit din țară.

Printre cei racolați s-ar număra inclusiv studenți de la Seminarul Teologic din București. Și aici are loc o ancheta pentru a se vedea cine știa despre practicile maramureșeanului stabilit la Beclean.

„În urma anchetei preliminare, Comitetul Regional Penticostal Cluj l-a revocat din slujire și l-a exclus din cadrul Cultului Creștin Penticostal pe Florin Pop pentru abateri grave, incompatibile cu morala creștină și mai ales cu statutul de slujitor bisericesc.

 

 

Chiar dacă organizația „Holy Fire” și-a suspendat activitatea, acuzațiile grave privitoare la activitatea prezbiterului Florin Pop sunt analizate în mod riguros de o comisie pastorală a Cultului Creștin Penticostal, pentru a face lumină în toate aspectele care privesc acest caz”, a precizat, într-un comunicat de presă, Comitetul Executiv al Cultului Creștin Penticostal.

Pastorul din Dej s-a prăbușit și a murit în timp ce vorbea despre Florin Pop

Printre cei acuzați că ar fi știut despre înclinațiile sexuale ale lui Florin Pop s-ar fi numărat și Emi Fedur și Dorel Coras (vicepreședinte și respectiv secretar al Holy Fire).

Romi Mocan, unul dintre cei mai cunoscuți pastori penticostali din România, care a slujit în biserica din Dej mai bine de 4 decenii, îi acuza pe cei doi de tăinuire.

Acesta s-a prăbușit la ultima slujbă la care vorbea despre Florin Pop și implicațiile acestuia cu pastorul principal Emi Fedur. Potrivit acestuia, Florin Pop întreținea relații cu bărbați inclusiv în timpul misiunilor sale din Ucraina:

„Unde a fost încredințarea când patru ani a dormit în aceeași cameră în Ucraina cu Pop Florin?  Unde a fost încredințarea și unde a fost călăuzirea și prezența Duhului Sfânt al lui Dumnezeu când ani de zile a fost părtaș acolo a acțiunilor care au fost acolo în cadrul asociației ?

Oameni buni, ar trebui să ne trezim… și să înțelegem ce ne reprezintă și ce nu ne reprezintă. L-am chemat cu drag, l-am susținut… pe ici pe colo chiar am forțat nota puțintel, când a fost vorba de a accepta și sunteți martori aici. Dar vreau să vă spun îmi pare rău că l-am chemat…” au fost ultimele cuvinte ale lui Romi Mocanu.

La nivel național, pastorul Mocan a ocupat mai multe poziții de conducere. A fost  vicepreședinte și secretar general al Cultului Creștin Penticotal și secretar al Comunității Regionale Penticostale Cluj.

Socrul lui Pop, acuzat că și-ar fi însușit fondurile bisericii

Nu doar Florin Pop a ieșit pe ușa din dos a Bisericii Penticostale. Și socrul său se află în aceeași situație. Se pare că ar fi știut despre înclinațiile ginerelui său și

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x