Profesor olandez: „Nici o tara occidentala nu a reusit sa integreze cu succes musulmanii”

Profesor olandez: „Nici o tara occidentala nu a reusit sa integreze cu succes musulmanii”

Pe baza studiilor sale timp de 20 de ani privind integrarea si asimilarea, profesorul olandez de sociologie Ruud Koopmans a ajuns la concluzia ca musulmanii sunt mai greu de integrat decat alte grupuri de migranti.

Ruud Koopmans sustine no Western country has managed to successfully integrate Muslims. ca nici o tara occidentala nu a reusit sa integreze cu succes musulmanii.
„Musulmanii sunt mult mai rai la integrare decat alte grupuri de migranti si nu exista nici o indoiala ca in majoritatea celorlalte grupuri de imigranti vedem progrese importante de la o generatie la alta. Desi nu este complet absent la musulmani, schimbarea este mult mai lenta”, a declarat recent ziarului danez Berlingske .

Aproximativ 65% dintre musulmanii turci si marocani din sase tari europene considera ca regulile religioase sunt mai importante decat legea seculara a tarii in care traiesc.

Dutch-Muslims-Radio-Netherlands

Musulmanii se considera separati de alte grupuri non-musulmane si se abtin de la o interactiune mai ampla cu cei din afara religiei lor. Interpretarea fundamentalista a Coranului, care este cartea predominanta a musulmanilor, impiedica integrarea lor in tarile occidentale.

Si pana la 50% dintre musulmanii din Europa au credinte fundamentaliste. In contrast, proportia fundamentalistilor in randul crestinilor este mult mai mica, la mai putin de 4%, potrivit datelor lui Koopmans.

Citeste mai mult pe: https://karensmithdotblog.wordpress.com

Articol preluat de la Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale