Jurnal de Rugăciune pentru Biserica Persecutată

Jurnal de Rugăciune pentru Biserica Persecutată – Stiri Crestine.ro

În perioada, 10-16 martie, vă chemăm să purtăm pe mâini de rugăciune următoarea listă de nevoi pentru Biserica Persecutată. Fondul Barnabas urmărește pulsul durerii din lumea persecutată și ne prezintă cele mai acute nevoi ale celor răscumpărați cu același sânge. Dacă ei suferă și pe noi trebuie să ne doară!

Duminică, 10 martie

Tată ceresc, aducem înaintea Ta frații și surorile noastre creștine care trăiesc sub amenințarea constantă a violențelor sau nedreptății, pur și simplu din cauza credinței lor în Isus. Te rugăm să fii un scut pentru toți cei care își caută refugiul în Tine. Ajută-i pe cei care au lăsat în urmă familia, prietenii și tot ceea ce le era drag pentru a lua viața de la capăt, după violențe sau nedreptăți repetate; păzește-i pe copiii Tăi și binecuvântează noile lor începuturi. Te lăudăm pentru cei care îndură cu curaj nedreptate și sunt întemnițați din pricina Numelui Tău, fără să își piardă credința. Întărește-i pe ei și familiile lor. Ne rugăm în Numele lui Hristos. (2 Samuel 22:31)

Luni, 11 martie

Ca răspuns la preocupările creștinilor, guvernul bulgar a convenit să nu promulge amendamentele legislative propuse pentru Legea privind comunitățile religioase. Modificările ar fi limitat evanghelizarea și echiparea lucrătorilor creștini, ar fi interzis închinarea în afara clădirilor recunoscute oficial și ar fi obligat fiecare grup religios să aibă cel puțin 300 de membri pentru a obține recunoașterea oficială. De asemenea, ar fi impus controlul statului asupra donațiilor financiare din afara țării pentru grupurile religioase. Lăudați-L pe Dumnezeu pentru răspunsul la rugăciunile înălțate și cereți ca guvernul bulgar să onoreze garantarea libertății religioase, potrivit Constituției țării, care afirmă că „practicarea oricărei religii va fi nerestricționată”.

Marți, 12 martie

Lăudați-L pe Dumnezeu pentru continua creștere numerică a bisericii din China, într-o perioadă de discriminare și persecuție. Pe măsură ce presiunea guvernului asupra creștinilor crește, rugați-vă ca credința lor să nu fie slăbită. Rugați-vă pentru frații și surorile noastre din închisoare – unii închiși de mai mulți ani – care au parte de un tratament inuman și uneori de tortură. Anul trecut, Cartea albă a guvernului comunist privind religia a anunțat noi politici de „sinicizare” (adică asimilare culturală chineză), care urmăreau reinterpretarea selectivă a creștinismului și a Scripturii. Acest proces a început să aibă loc deja. Rugați-vă ca ucenicii Domnului din China să se țină de învățătura Domnului, să cunoască adevărul și adevărul să îi facă liberi (Ioan 8:31-32).

Miercuri, 13 martie

Potrivit statisticilor oficiale ale guvernului egiptean, în țară există 2.869 de clădiri bisericești. Acestea sunt pentru o comunitate creștină de 8-10 milioane de oameni. Nu este de mirare că mulți creștini trebuie să se întâlnească în clădiri care nu sunt autorizate ca biserici și, prin urmare, se întâlnesc ilegal. În august 2016, Parlamentul egiptean a adoptat o lege care le permite mult mai ușor bisericilor să obțină autorizații pentru clădirile lor, însă procesul este lent. Peste 3.000 de cereri încă așteaptă să fie procesate. Rugați-vă să se acorde autorizațiile în curând. Rugați-vă, de asemenea, ca atacurile asupra clădirilor bisericești din partea diferitelor grupuri nemulțumite să înceteze. La mijlocul lunii ianuarie, de exemplu, alte patru biserici au fost închise forțat și liderii acestora au fost arestați.

Joi, 14 martie

Rugați-vă ca Domnul să-i ajute pe creștinii din Eritreea să îndure jugul persecuției și întemnițării, crezând cu toată inima că El cunoaște toate suferințele lor (Exodul 3:7), chiar dacă noi nu cunoaștem…

Articol preluat de la Stiri Crestine.ro

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale