Existenţa extratereştrilor și adevărul Evangheliei

Existenţa extratereştrilor și adevărul Evangheliei – Stiri Crestine.ro

Oamenii de ştiinţă ne spun că există miliarde de planete în Univers şi sunt multe opinii conform cărora într-un spaţiu atât de vast este posibil să existe forme de viaţă inteligentă pe unele dintre aceste planete. Ce implicaţii teologice ar putea avea totuşi descoperirea existenţei vieţii extratereste?

Deborah Haarsma este preşedinta fundaţiei BioLogos, o organizatie care susţine o perspectivă evoluționară a creaţiei lui Dumnezeu, s-a referit la acest subiect în timpul conferinţei organizaţiei care a avut loc recent. Ea spune că Evanghelia nu ar fi pusă sub semnul întrebării de existenţa vieţii inteligente pe alte planete.

În timp ce o bună parte din creştinătate crede că mesajul biblic are un mandat doar pentru oamenii care trăiesc pe planeta Pământ şi nu ar cuprinde şi o răscumpărare a vieţii extraterestre, Haarsma sugerează că mesajul Scripturii şi sacrificiul Domnului Isus Hristos este suficient de puternic pentru a acoperi nevoia de răscumpărare a vieţii de oriunde din acest univers.

Mesajul creştin, spune preşedinta BioLogos, s-a adresat întregii umanităţi, chiar dacă lucrarea lui Isus din timpul vieţii Sale pământeşti s-a desfăşurat într-o regiune destul de restrânsă şi cu o acoperire demografică limitată.

„Revelaţia lui Dumnezeu s-a adresat unei culturi specifice, unui popor anume care se găsea într-un spaţiu bine delimitat. Cu toate acestea, Scriptura vorbeşte despre nişte evenimente care se vor avea implicaţii cosmice,” a declarat Haarsma conform Christian Post. „În Coloseni 1, ni se spune că „prin El au fost făcute toate lucrurile care sunt în ceruri şi pe pământ, cele văzute şi cele nevăzute: fie scaune de domnii, fie dregătorii, fie domnii, fie stăpâniri. Toate au fost făcute prin El şi pentru El.”

Deci cum ar putea fiinţe inteligente de pe alte planete să fie răscumpărate? Răspunsul la această întrebare poate părea complicat însă Haarsma se aventurează să îl ofere.

Haarsma sugerează trei posibilităţi: sacrificiul lui Isus pe pământ a răscumpărat viaţa din întregul Univers; fiinţele vii care ar putea trăi pe alte planete au făcut alte alegeri când a venit vorba despre păcat; fie Dumnezeu s-a încarnat într-un alt mod pe alte planete pentru a oferi răscumpărare locuitorilor acelor planete.

Ce au spus alţii?

Haarsma nu este singura care crede că ar putea exista viaţă pe alte planete.

C.S. Lewis a contemplat posibilitatea existenţei vieţii inteligente în acest vast Univers. Într-o lucrare mai puţin cunoscută, „Ultima noapte a lumii,” autorul întreabă, „Cum am putea noi, fără o aroganţă absurdă, crede că suntem singurii favorizaţi?”

Dacă viaţa a existat sau există pe alte planete, Lewis spune că sunt trei lucruri pe care ar trebui să le aflăm: au aceste fiinţe gândire raţională, au ele un „simţ spiritual” şi sunt ei căzuţi ca şi noi oamenii?

Celebrul autor creştin spune că dacă răspunsul la aceste întrebări este „da” atunci sarcina evanghelizării acestora ne-ar putea reveni nouă, oamenilor, conform Religion News Service.

„Cei care sunt, sau pot deveni fiii lui Dumnezeu, sunt fraţii noştri indiferenta dacă au carapace sau colţi,” a scris Lewis. „Relaţiile spirituale sunt cele care primează, nu cele biologice.”

Chiar şi marele evanghelist Billy Graham a rămas imperturbabil atunci când i s-a sugerat că ar putea exista viaţă pe alte planete, convins că Evanghelia rămâne în picioare chiar şi în faţa unei unei posibile descoperiri cosmice.

În cartea sa „Răspunsuri la probleme vieţii,” Graham în răspunsul pe care îl oferă unui student la o facultate de științe- spune că „nu există nimic care ar putea schimba încrederea în Evanghelie, chiar dacă s-ar descoperi viaţă pe alte planete.”

„Biblia pe care ne-a dat-o Dumnezeu este concepută pentru planeta noastră şi tratează o problemă specifică pe care o are omenirea: păcatul,” a scris Graham. „Nu este misiunea Bibliei de a ne informa  ce a făcut Dumnezeu în alte părţi din Univers. mesajul său este destinat pentru locuitorii pământului, şi oferă răspunsuri privind originea lor, motivul pentru existenţa lor, cauza nefericirii lor, şi planul de răscumpărare pentru o umanitate căzută.”

La fel ca şi Haarsma, Graham spune că viaţa inteligentă care ar putea să existe pe alte planete fie nu are nici o „implicare în problema păcatului”, sau dacă există o astfel de legătură, atunci „Dumnezeu a asigurat resurse de har adecvate pentru aceştia.”

„Dumnezeul acestui Univers este Dumnezeul Domnului nostru Isus Hristos,” a adăugat evanghelistul. „El este capabil în întregime să susţină toată creaţia şi să o guverneze cu neprihănire.”

Până în prezent nu ştim cu siguranţă dacă există viaţă pe alte planete – poate nu vom şti niciodată. Însă avem o certitudine: Scriptură nu va putea fi desfiinţată.

Articol preluat de la Stiri Crestine.ro

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale