Marea Britanie va reevalua dosarul iranianului căruia i-a fost refuzat azilul

Marea Britanie va reevalua dosarul iranianului căruia i-a fost refuzat azilul – Stiri Crestine.ro

Biroul de Stat din Marea Britanie a anunțat că va reevalua dosarul privind refuzul acordării azilului unui creștinului iranian, după ce, în prima fază departamentul i-a respins prima cerere, deoarece, spuneau ei, ,„creștinismul nu este o religie pașnică” potrivit The Christian Post.

În urma acestor afirmații, departamentul a avut parte de critici și replici dure atât pe plan național, cât și internațional.

„Biroul a fost de acord să anuleze prima decizie prin care au refuzat să acorde azil acestui bărbat și să reevalueze dosarul, oferindu-i șansa să prezinte noi motive pentru a i se aproba cererea. Este cu adevărat un început bun, însă este nevoie de mult mai multe schimbări”, a declarat pe 22 martie Nathan Stevens, unul din asistenții sociali implicați în acest caz.

Stevens a adăugat că „sper că va exista o schimbare reală în această problemă care este foarte importantă și care trebuie abordată foarte serios. Nefiind vorba doar despre acest caz…”.

Pe pagina sa de Twitter, Stevens a amintit un caz de acum câțiva ani în care, în scrisoarea de refuz pe care a adresat-o unui alt solicitant de azil, Biroul de Stat a negat credința acestuia, spunând: „Ați afirmat în cererea pe care ne-ați adresat-o că Isus este Salvatorul dvs, atunci El să vă salveze și din regimul Iranian. Prin urmare, considerăm că nu aveți nicio convingere în credința dvs, asta înseamnă că aveți credința numai pe jumătate…”.

Ca răspuns la cel mai recent caz atât de mediatizat, Biserica Angliei, a criticat, într-o declarație publicată vineri, prin episcopul Paul Butler, reprezentantul Bisericii, motivația Biroului de Stat exprimându-și îngrijorarea.

„Sunt extrem de îngrijorat de faptul că un departament guvernamental ar putea determina viitorul unei ființe umane bazându-se pe o profundă neînțelegere a textelor și practicilor comunităților religioase”, a declarat Butler, citat de Serviciul de știri al Comunității Anglicane.

Biroul de Stat a venit în cele din urmă cu un răspuns, recunoscând că scrisoarea de refuz este autentică susținând că nu și-a reprezentat în mod adecvat politicile.

„Această scrisoare nu este în concordanță cu abordarea noastră politică privind persecuția religioasă, incluzând convertirea la o anumită credință” a declarat Biroul de stat pentru The New York Times.

Amintim că anterior, într-o scrisoare de justificare, Biroul de Lucru al Regatului Unit, care supraveghează imigrația, a respins cererea bărbatului iranian pentru azil, pe motiv că atunci când acesta susține că creștinismul este o religie „pașnică”, nu vede neconcordanțele dintre Biblie și spusele lui.

„Anumite cărți din Biblie, cum ar fi Leviticul, Exodul, Matei sau Apocalipsa, sunt „pline de imagini ale răzbunării, distrugerii, morții și violenței. Aceste exemple nu sunt în concordanță cu afirmația dvs. care să afirme că v-ați convertit la creștinism după ce ați descoperit că crestinismul este o religie „pașnică”, spre deosebire de Islam, care conține violență, furie și răzbunare”, se notează în scrisoarea Biroului de Lucru al Regatului Unit.

Vedeți întreaga știre relatată de „The Washington Examiner” și istoria bărbatului iranian AICI!

Articol preluat de la Stiri Crestine.ro

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale