Ard Biserici si Catedrale si se construiesc moschei marete

Ard Biserici si Catedrale si se construiesc moschei marete

Fotografii impresionante au artat o moschee ecologica cu o arhitectura glorioasa, recent deschisa in Cambridge.

Cambridge Central Mosque, in Mill Road, a fost deschisa pentru rugaciune in aceasta saptamana si are spatiu pentru aproximativ 1.000 de credinciosi islamisti.

Cu o cheltuiala de aproximativ 23 de milioane de lire, moscheea include caracteristici care vor reduce la minimum emisiile de carbon, si Cambridge Mosque Trust spera sa sublinieze rolul credintei in promovarea „gestionarii responsabile a resurselor pamantului”.

Pe langa alte strategii ecologice si fiind bine izolata, moscheea este incalzita si racita folosind energia generata local.

Apa de ploaie va fi recoltata si va fi utilizata pentru spalarea toaletelor si irigarea terenurilor.

1_NG_tms_170319CambridgeMosque_11

Imaginile moscheei arata designul sau impresonant din lemn.

Proiectul isi propune sa sporeasca bunastarea populatei estimata la 6000 de locuitori musulmani, inclusiv a numerosi vizitatori studenti, precum si a comunitatii in general.

The Cambridge Mosque Trust a spus ca nu va urma nici nu va spera adeziunea niciunei scoali particulare a islamului, si va saluta credinciosii din toate partile familiei musulmane, de ambele sexe.”

5_NG_tms_170319CambridgeMosque_10

Alamin Ahmed, co-fondator al Centrului musulman din Cambridge, care a participat la rugaciune in noua moschee inainte de a fi deschisa oficial, a spus anterior: „Oamenii care au venit au fost foarte entuziasmați sa fie acolo. Am asteptat 10 sau 11 ani pentru asta”.

Citeste mai departe aici

Articol preluat de la Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale