Armata Maduro luptă împotriva revoltei Guaido

Armata Maduro luptă împotriva revoltei Guaido

Liderul opoziției din Venezuela, Juan Guaido, a ieșit marți pe stradă cu un activist de vârf și cu niște soldați înarmați, cerând armatei să-l dea jos pe liderul socialist Nicolás Maduro. Luptele violente de pe stradă au izbucnit dimineața devreme în unele părți ale Caracasului, fiind cea mai gravă provocare de la numirea lui Maduro. În ciuda rapoartelor mass-media care spun că rebelii par să aibă un sprijin militar limitat, reporterul CBN News, Chuck Holton spune că această mișcare a fost planificată de membri ai armatei cu mai mult timp în urmă.

„M-am întâlnit cu membrii ai armatei din Venezuela, mi-au spus că acest lucru a fost planificat de ceva timp. Mi-au spus că armata Venezuelei a fost în spatele lui Guaido în mare parte, au așteptat doar momentul potrivit pentru a acționa”, a declarat Holton pentru CBN News

Acești soldați au familii, a remarcat Holton. „…dacă se ridică împotriva lui Maduro, atât ei cât și familiile lor sunt în primejdie. Aceasta este o mișcare larg răspândită, nu doar în Caracas”.

Guaido și-a început ziua distribuind un videoclip, în care apărea înconjurat de soldați înarmați în afară bazei aeriene din Caracas. El a spus că soldații i s-au alăturat pentru a proteja constituția țării. Apoi a ieșit pe străzi cu activistul Leopoldo Lopez, care a declarat că tocmai fusese eliberat de membrii armatei că răspuns la o comandă din partea lui Guaido.

Lopez a spus: „Vreau să transmit poporului venezuelian: acum este momentul să ieșiți pe străzi și să-i însoțiți pe aceșți soldați patrioți”.

Mii de protestatari au răspuns apelului. Armata lui Maduro, la rândul ei a intervenit, atacând pe protestatari. Într-un videoclip apărut pe rețelele de socializare, se vede un vehicul militar care intră cu viteză într-o mulțime.

Guiado este șeful Adunării Naționale a Venezuelei și este recunoscut de zeci de țări – inclusiv SUA – ca fiind președintele Venezuelei.

Guvernul lui Maduro a declarat că vrea să oprească ceea ce ei numesc „o încercare de lovitură de stat a trădătorilor militari care lucrează cu adversarii de dreapta”. Curtea Supremă a țării a emis mandate de arestare pentru Guaido, Lopez și alți lideri ai opoziției.

Președintele Donald Trump și-a exprimat sprijinul față de poporul Venezuelei spunând: „SUA Monitorizează foarte atent situația din țară. Suntem alături de poporul Venezuelei și dreptul lor la libertate!”

Într-un articol publicat în Ianuarie, anul curent, aminteam despre nevoia Venezuelei de rugăciune, referitoare la criza politica din această țară. Echipa ȘtiriCreștine.ro vă provoacă să nu rămâneți indiferenți față de durerea acestui popor. Rugați-vă pentru protecția cetățenilor de rând și în mod special acelor care sunt frații noștri de credință. Rugați-vă ca Dumnezeu să vindece această țară și să nu permită devastarea și vărsarea de sânge. Rugați-vă pentru ca Dumnezeu să ridice în Venezuela lideri după inima lor, care să aducă binecuvântare și vindecare în acest popor, în urma acestor răni provocate de brutalitatea despre care citim în știri.

Articol preluat de la Stiri Crestine.ro

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale