După o lungă aşteptare Asia Bibi părăseşte Pakistanul!

După o lungă aşteptare Asia Bibi părăseşte Pakistanul!

Asia Bibi, o credincioasă creştină care a fost ţinută în închisoare timp de 8 ani în Pakistan în aşteptarea sentinţei capitale, este în sfârşit o femeie liberă.

Avocatul ei, Saif-ul Malook, a declarat că această mamă a cinci copii s-a reunit cu fiicele ei ce se aflau în Canada. Wilson Chowdhry, din partea Asociaţiei Creştine Britanico-Pakistaneză a declarat pentru agenţia Associated Press că a primit un mesaj pe telefon, din partea unui diplomat britanic, în care era informat „Asia a scăpat.”

Oficiali din guvernul pakistanez au confirmat plecarea din ţară a Asiei Bibi, în condiţii de anonimat.

Departamentul de Stat american a salutat eliberarea ei şi a emis o declaratie în care condamnă legile blasfemiei, în vigoare în Pakistan.

Bibi a fost achitata de acuzaţia de blasfemie anul trecut, după ce Curtea Supremă din Pakistan a anulat sentinţa de condamnare iniţială din 2009. O colegă de muncă o acuzase că a insultat islamul, după o dispută ce a avut loc între ele. Blasfemia este o infracţiune care se pedepseşte cu moartea în Pakistan.

Decizia de achitare a înfuriat musulmanii radicali care au ameninţat că o vor ucide. Zeci de mii au mărşăluit pe străzi cerând moartea ei.

Bibi a rămas sub paza autorităţilor până ce a părăsit ţara.

Mai mulţi lideri pakistanezi care şi-au manifestat sprijinul pentru Bibi au plătit cu viaţa pentru susţinerea lor.

Un asasin l-a ucis pe SalmanTaseer, guvernatorul provinciei Punjab, în 2011 pentru că i-a luat public apărarea lui Bibi şi a criticat în acelaşi timp legile blasfemiei din Pakistan.

Taseer a fost împuşcat şi ucis de către propria sa gardă de corp, Mumtaz Qadri.

Qadri a fost executat pentru crima lui, însă a fost sărbătorit ca un eurou şi martir de către musulmanii radicali din Pakistan. Milioane vizitează anual un altar ridicat în cinstea lui în Islamabad.

Ministrul pentru minorităţi, Shahbaz Bhatti, a fost de asemenea asasinat în 2011, după ce a cerut dreptate pentru Bibi.

Conform BBC, creştinii reprezintă doar 1,6% din populaţia Pakistanului. Există numeroase cazuri de credincioşi care au fost condamnaţi în Pakistan pentru pretinse blasfemii împotriva islamului, şi cel puţin 65 de persoane au suferit pedeapsa cu moartea pentru această acuzaţie.

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale