Terorismul islamic rămâne cea mai mare amenințare la adresa păcii

Terorismul islamic rămâne cea mai mare amenințare la adresa păcii

 

Masacrul din Sri Lanka este doar un alt memento sfâșietor

După oribila ucidere în masă a 50 de musulmani în Christchurch, Noua Zeelandă, a existat o acoperire media largă și un torent de rețele de știri care mediatizau amenințarea supremației albe. Aceste teme, absolut rezonabile și necesare în fața atacurilor violente ale unui atacator rasist, curând au început să se deterioreze în afirmații motivate politic și speculative care susțin că „supremația albă” a devenit amenințarea teroristă predominantă în lume.

Ei bine, exploziile coordonate care i-au vizat pe credincioșii creștini în Duminica Paștelui, care au ucis cel puțin 290 de persoane și rănit alte sute, demonstrează stilul meticulos de planificare, finanțare, resurse și susținere care aparține în continuare exclusiv domeniului terorist islamic radical.

Nu este vorba numai de faptul că actul terorist a fost planificat pentru a maximiza numărul morților, ci este o perpetuare a eforturilor depuse de islamiști pentru a distruge comunitățile creștine rămase în Asia.

Cei care ucid în numele islamului fac parte dintr-o mișcare globală, istorică, ideologică și politică, care include bărbați și femei radicalizați din ambele mari fracțiuni ale credinței. Din nou, grupurile teroriste – precum și echipa lor de recrutare și propagandă – funcționează adesea în regimurile islamice, care fie susțin în mod activ teroarea și tolerează aceste grupuri, fie le plătesc pentru a se angaja în acte teroriste în alte părți ale lumii.

Creștinii care au rămas în lumea islamică sunt adesea asupriți în alte feluri. Într-o serie din aceste națiuni, rugăciunea publică a oricărei credințe în afară de islam este interzisă și, în multe țări, convertirea la creștinism continuă să fie pedepsită cu moartea. „Extremismul islamic rămâne lider mondial, dominant al persecuției, responsabil de declanșarea opresiunii și a conflictului în 35 din cele 50 de pe listă”, potrivit Open Doors, un grup creștin mondial.

Ideea că în Occident există o amenințare similară este ridicolă. Nu există o singură țară occidentală care să nu permită cetățenilor musulmani aceleași drepturi ca și celorlalți cetățeni. Nici un guvern de pe Pământ nu susține supremația albă.

Nu există infrastructură de finanțare pentru cei care susțin puterea albă. Nu există nicio denominație creștină sau evreiască și nicio facțiune politică notabilă în acele națiuni care să impună supremația albă prin orice fel de legitimitate teologică sau ideologică. Nu există un guvern alb suprematist care să încerce să obțină arme nucleare și niciunul nu-și trimite teroriștii în alte țări. În țările libere al lumii, unde orice partid politic poate participa în viața publică, puterea grupurilor rasiste este minimă.

Cu toate acestea, Stânga americană continuă să atenueze pericolul, mai întâi argumentând că islamul nu are nimic de-a face cu terorismul islamic, apoi prin plasarea la grămadă a fiecărei persoane albe care comite un act terorist într-o mișcare politică imaginară pentru a lupta împotriva ei. Este adevărat că americanii au fost cruțați mult de teroarea islamică începând cu 2002, asta numai pentru că am cheltuit miliarde de dolari în fiecare an și resurse imense pentru a o ține în afara țării și pentru a lupta cu ea străinătate.

Un alt motiv pentru care majoritatea americanilor ar putea să nu înțeleagă impactul radicalismului islamic este intensitatea distorsionată a reflectării în mass-media. Corectitudinea politică și teama de a fi etichetat „islamofob” face dificilă relatarea sinceră a terorismului din întreaga lume.

Pe lângă masacrul de acest Paște din Sri Lanka, cel puțin 200 de creștini civili au fost uciși în Africa de militanții islamici numai anul acesta – mulți dintre ei uciși cu macete, alții bombardați. Mult mai mulți creștini au fost uciși anul trecut.

În noiembrie 2018, 42 de persoane au fost măcelărite într-un atac împotriva unei misiuni catolice din Republica Centrafricană. În octombrie, 55 de creștini au fost uciși de un grup de islamiști în Nigeria. Alți 29 de creștini a fost uciși când 10 biserici au fost incendiate în Etiopia în vara trecută. Alți 7 creștini copți au fost împușcați în Egipt.

În lume există grupuri de rasiști și persoane care se angajează în acte teribile de violență împotriva oamenilor nevinovați. Sunt oameni periculoși, capabili de rele imense. Dar nici un grup nu amenință pacea globală la fel ca și Islamul politic. Nici unul nu deține o asemenea rază de acțiune sau sprijin teologic. Nici unul nu a creat mai mult haos și moarte în lume de la sfârșitul Războiului Rece. Masacrul din Sri Lanka este doar un alt memento sfâșietor.

SURSA

Articol preluat de la Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale