Kim Jong Un nu este Dumnezeu

Refugiat din Corea de Nord: Kim Jong Un nu este Dumnezeu

Sursa foto: Getty

Coreea de Nord este unul din locurile cele mai periculoase de pe pământ pentru creştini.

Choi Jeong-hun este un fost membru al armatei din Coreea de Nord, care a dezertat şi s-a refugiat în sud în decembrie 2016.

În prezent el se află într-un tur în Statele Unite, la un eveniment ce se numeşte Săptămâna de libertate pentru Coreea de Nord, eveniment ce are loc anual în scopul eliberării nordului şi unificării celor două Corei.

„Eu sunt originar din provincia Yangang, de la graniţa dintre Coreea de Nord şi China”, a declarat Choi prin intermediul unui translator pentru CBN News. „În 1988 am fost încorporat în armată. În 1994 am început academia militară iar în 1997 am ajuns locotenent.”

Choi este creştin.

Ca şi membru al armatei Coreei de Nord, el a fost martor la numeroase execuţii ale unor înalţi oficiali militari de către regimul brutal al lui Kim Jong Un.

„Dacă îl critici pe lider sau pe cineva din anturajul acestuia, indiferent cine eşti, atunci vei fi executat sau în cel mai bun caz vei fi pedepsit într-un mod foarte aspru,” spune Choi.

El continuă: „De exemplu Jang Song-thaek, care a fost unchiul dictatorului Kim Jong Un, a fost ucis brutal cu o armă automată. În Coreea de Nord ordinele dictatorului sunt considerate supreme, ca şi cum ar veni direct de la Dumnezeu. Prin urmare, dacă nu te supui sau faci vreo critică, atunci eşti fie ucis fără milă, fie aruncat într-un lagăr de concentrare. Am văzut cu ochii mei oameni care au trecut prin astfel de chinuri.”

Choi explică şi credinţele false care sunt vehiculate în jurul dictatorului nord-coreean.

„Kim Jong Un are o religie a sa proprie şi îşi mutilează mental propriul popor. Toţi oamenii care erau creştini atunci când Kim Jong Un a venit la putere în Coreea de Nord au fost, în cea mai mare parte, executaţi.

Choi spune că mulţi creştini, aşa cum este şi el, care au scăpat de persecuţie şi-au dedicat viaţa răspândirii Evangheliei.

„Eu după ce am evadat din Coreea de Nord, m-am decis să le arăt oamenilor de acolo ca Kim Jong Îl şi Kim Jong Un nu sunt dumnezei, şi că există un Dumnezeu adevărat şi că ceea ce se întâmplă în Coreea de Nord este profund greşit.”

Choi Jeon-hun a ajuns în Coreea de Sud în 2006 iar acum lucrează în secret pentru a răspândi Evanghelia lui Isus Hristos către locuitorii din Coreea de Nord, prin intermediul stick-urilor usb, a cardurilor flash şi prin alte mijloace moderne de comunicaţie.

În Coreea de Nord, dacă eşti prins că ai o Biblie poţi primi o pedeapsă de 15 ani de temniţă grea, sau poate chiar mai rău. Choi spune că misiunea să trebuie să continue.

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale