Poporul Kaka’i din Iran şi Irak – Ospitalitate la mustaţă! #Pray30Days

Ziua a 16-a: Poporul Kaka’i din Iran şi Irak – Ospitalitate la mustaţă! #Pray30Days

Poporul Kaka’i îşi spun ahl al haqq, care înseamnă „oamenii adevărului.” Ei sunt un popor kurd şi trăiesc în special în Irak şi Iran, numărând peste 5 milioane de oameni care vorbesc kurdă, arabă şi farsi. Bărbaţii kaka’i se recunosc după mustăţile lor largi, ce sunt purtate cu mândrie ca şi simbol al religiei lor.

Oficial ei sunt înregistrați ca musulmani şi sunt supuși obligatoriu legii Sharia. Cu toate acestea ei preferă să urmeze în secret propria lor religie, cunoscută ca Yarsanism, un sistem de credinţe sincretic, similar cu sufismul, însă care nu este pe deplin înţeles deoarece este interzis și se vorbeşte puțin despre el.

Yarsanismul a apărut la sfârșitul secolului al XIV-lea şi a fost influenţat masiv de misticismul islamic. Ca şi sufiţii, kaka’ii doresc să aibă o relaţie personală cu Dumnezeu. Printre bărbaţii şi femeile Kaka’i sunt mulţi oameni cu talent muzical şi le place să-şi cânte melodiile împreună în întâlniri regulate. Deoarece ei reprezintă o minoritate dispreţuită, ei se simt apropiaţi de creştini şi mulţi dintre ei chiar păstrează o fotografie cu Isus în casele lor. Totuşi, este dificil pentru Kaka’i să-l urmeze pe Isus, deoarece această decizie este considerată o abandonare a credinţei, a propriilor familii şi a comunităţii.

Ospitalitatea orientală este practicată pe larg printre kaka’i. Chiar dacă sunt săraci şi nu au multe lucruri, onoarea lor îi obligă să fie generoşi. Un oaspete nu poate poposi în casa unui kaka’i fără a fi servit cu băuturi răcoritoare, cafea sau ceva de mâncare.

Motive de rugăciune:

Nerecunoscuţi oficial de autorităţi, Kaka’ii sunt vulnerabili la discriminare şi hărţuire şi au nevoie de ajutor ca să trăiască în pace şi linişte.
Misticii tânjesc după o legătură intimă cu Dumnezeu şi o descoperire a lumii spirituale. Rugaţi-vă pentru ei folosind 1 Corinteni 2:10-13 drept inspiraţie.
Există şi puţini Kaka’i care îl urmează pe Hristos. Rugaţi-vă ca aceştia să aducă lumina adevărului la aceşti „oameni ai adevărului”. (Ioan 8:12)

Vedeți întreaga colecție de articole din Ghidul 30 de zile de rugăciune pentru Lumea Musulmană, ediția 2019 AICI!

Articol preluat de la Stiri Crestine.ro

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale